Nieuws


 • VOORVERKOOP VR DOCS VANAF 13 APRIL

  Om technische redenen start de voorverkoop voor de VR docs wat later. Tickets kunnen gekocht worden vanaf 13 april. Let op: de plaatsen zijn beperkt tot 15 personen per voorstelling.

   

 • Ticketverkoop gestart!

   

  Vanaf woensdag 30 maart, om 11.00 kunnen via www.docville.be online gekocht worden.

  De tickets voor infosessies, masterclasses (o.m. van Louis Theroux) en conferenties kunnen gekocht worden vanaf donderdag 31 maart (10u)

  --------------------------------------------------------------

  De voorstelling van "My Scientology Movie" van 29/4 is UITVERKOCHT!

  De "Mastertalk Louis Theroux" (30/4) is uitverkocht!

 • "Where to Invade Next" sluit DOCVILLE 2016 af

  Niet alleen de openingsfilm van DOCVILLE in een langverwachte Belgische première, ook de slotfilm is er eentje van formaat: "Where to Invade Next", de nieuwste film van Michael Moore, sluit op zaterdag 7 mei de 12e editie van DOCVILLE af.

  In "Where to Invade Next" kruipt Moore in de rol van ‘bezetter’ en bezoekt verschillende Europese landen, zoals Finland, Italië en Frankrijk. Hij vraagt zich af hoe deze landen omspringen met sociale en economische problemen en of de VS daar nog wat van kunnen leren...

  "Where to Invade Next" ging in Europese première op het Filmfestival van Berlijn. De Belgische première is voor DOCVILLE. In juni verschijnt de film, die verdeeld wordt door KFD, in de Belgische bioscopen.

  Tickets voor de vertoning op DOCVILLE, op 7 mei, zijn verkrijgbaar vanaf 30 maart.

 • LOUIS THEROUX OPENT DOCVILLE 2016!

  In 2012 was de bekende Britse documentairemaker Louis Theroux al eens te gast op DOCVILLE, dit jaar komt hij terug! En daar is een goede reden voor: Theroux, die wereldfaam verwierf als televisiemaker, werkte recent zijn eerste bioscoopdocumentaire af. ‘My Scientology Movie’ gaat in Belgische première op 29 april op de openingsavond van  de 12e editie van DOCVILLE. Louis Theroux en regisseur John Dower komen komen de film hoogst persoonlijk inleiden en nabespreken.  Ook de dag nadien, zaterdag 30 april, heeft u de kans Theroux in levende lijve te ontmoeten, wanneer hij in een mastertalk vertelt over het tot stand komen van deze bijzondere productie.

  In ‘My Scientology Movie’ gaat Louis Theroux op zoek naar de mensen en structuren achter Scientology. Dat de organisatie Theroux flink tegenwerkt, houdt hem niet tegen. Met de hulp van ex-leden en door middel van een reeks  re-enactments, probeert Theroux inzicht te krijgen in de psychologie en de technieken waarvan de organisatie gebruik maakt. Het wordt allemaal nog een flink stuk surrealistischer wanneer Theroux ontdekt dat Scientology ook een film aan het maken is… over hém.

  Met deze klepper van formaat wordt het startschot gegeven van een nieuwe editie van DOCVILLE. Het festival presenteert ook dit jaar een brede selectie van de strafste nieuwe documentaires van het moment voor; om en bij 100 nieuwe titels passeren de revue en worden omkaderd door inleidingen, nagesprekken, debatten en ontmoetingen met de makers.

  Tickets voor de Belgische première van ‘My Scientology Movie’ en/of de mastertalk Louis Theroux, maar ook voor alle andere voorstellingen en evenementen, zijn pas beschikbaar van zodra het hele programma publiek wordt gemaakt, eind maart 2016. Hou de website en facebook-pagina van DOCVILLE in de gaten!

  ‘My Scientology Movie’ wordt op 11 mei door Dalton Distribution uitgebracht in de bioscoop.

 • Vraag je accreditatie aan

  Alle filmprofessionals uit binnen- en buitenland kunnen een accreditatie aanvragen voor het festival.

  => Vraag accreditatie aan