Nieuws


 • Knack Publieksprijs bekend

  De stemmen zijn geteld, de Knack Publieksprijs is geweten. Life, Animated is -naast de jury-winnaar voor beste Internationale Documentaire- ook de favoriet van het publiek! 

  Alle resultaten via: http://www.docville.be/nl/node/438

   

   

 • FILM OVER AUTISME WINT JURYPRIJS OP DOCVILLE 2016

  Op zaterdag 7 mei werd de 12 editie van DOCVILLE feestelijk afgesloten met de Belgische première van 'Where to Invade next' van Michael Moore. Bij het begin van de avond werden de winnaars van de competitie bekend gemaakt. De Juryprijs voor de Beste Internationale Documentaire, aankoop door CANVAS, ging naar het ontroerende 'Life, Animated' van Roger Ross Williams, die in 2014 ook al geselecteerd werd op DOCVILLE met 'God Loves Uganda'. 'Life, Animated' vertelt het verhaal van de autistische Owen Suskind die contact legt met zijn ouders door middel van citaten uit Disney-films. 'Life, Animated' won reeds verschillende prijzen waaronder op het Sundance Film Festival (USA).
   
  >> Alle winnende films vind je hier.
   

 • VOORVERKOOP VR DOCS VANAF 13 APRIL

  Om technische redenen start de voorverkoop voor de VR docs wat later. Tickets kunnen gekocht worden vanaf 13 april. Let op: de plaatsen zijn beperkt tot 15 personen per voorstelling.

   

 • Ticketverkoop gestart!

   

  Vanaf woensdag 30 maart, om 11.00 kunnen via www.docville.be online gekocht worden.

  De tickets voor infosessies, masterclasses (o.m. van Louis Theroux) en conferenties kunnen gekocht worden vanaf donderdag 31 maart (10u)

  --------------------------------------------------------------

  De voorstelling van "My Scientology Movie" van 29/4 is UITVERKOCHT!

  De "Mastertalk Louis Theroux" (30/4) is uitverkocht!

 • "Where to Invade Next" sluit DOCVILLE 2016 af

  Niet alleen de openingsfilm van DOCVILLE in een langverwachte Belgische première, ook de slotfilm is er eentje van formaat: "Where to Invade Next", de nieuwste film van Michael Moore, sluit op zaterdag 7 mei de 12e editie van DOCVILLE af.

  In "Where to Invade Next" kruipt Moore in de rol van ‘bezetter’ en bezoekt verschillende Europese landen, zoals Finland, Italië en Frankrijk. Hij vraagt zich af hoe deze landen omspringen met sociale en economische problemen en of de VS daar nog wat van kunnen leren...

  "Where to Invade Next" ging in Europese première op het Filmfestival van Berlijn. De Belgische première is voor DOCVILLE. In juni verschijnt de film, die verdeeld wordt door KFD, in de Belgische bioscopen.

  Tickets voor de vertoning op DOCVILLE, op 7 mei, zijn verkrijgbaar vanaf 30 maart.