Nieuws


 • Bekijk de trailer

  Bekijk de trailer van DOCVILLE 2017

 • Programma Artes New talent showcas bekend

  Dit jaar pakt ARTES opnieuw uit met een New Talent Showcase. Drie korte documentaires  gesteund door ARTES, krijgen zo een plek in het DOCVILLEprogramma. artes maakte zonet hun selectie  voor 2017 bekend:

  KLEIN BOEKAREST
  (Sam geyskens) 
   
  Elke weekend worden de snelwegparkings in West Europa overspoeld met duizenden Oost-Europese truckchauffeurs. “Klein Boekarest” is een tragikomische documentaire over een van de parkings waar Oost-Europese chauffeurs hun vrije weekends spenderen, in een poging om hun gemis naar familiale warmte draaglijker te maken.
   
  ANDREW A STRONG COURAGEOUS WARRIOR
  (A. Liparoto) 
   
  Een voyeuristische kijk op het dagelijkse leven van Andrew en Abigail. Ze worden steeds meer als één, afwisselend tussen man en vrouw. Wie is de echte?
   
  360
  (Bob Meert )
   
  In 360 wordt het verhaal verteld van een Molenbeekse atletiekclub, die in hartje Brussel allochtone jongeren en immigranten de kans geeft zich te ontwikkelen als atleet en als mens. We maken kennis met de spilfiguren die het functioneren van deze club mogelijk maken.Een aantal recente korte documentaires gemaakt door nieuw en veelbelovend talent krijgen zo een plaats in het DOCVILLE-programma.
   
 • Vraag je accreditatie aan

  Alle professionals actief in de (documentaire) filmsector kunnen een accreditatie voor het festival aanvragen. Met een accreditatie kan je alle reguliere filmvoorstellingen gratis bezoeken (zolang er plaats is). Vraag je accreditatie aan via onderstaand formulier

  >> Vraag je accreditatie aan

 • Programmafolder DOCVILLE 2017 online. Ticketverkoop start op 3 maart.

  Ontdek nu het complete DOCVILLEprogramma in de brochure! U kan de folder hier online doorbladeren. De DOCVILLEwebsite zal volledig online zijn op vrijdag 3 maart. Dan zal ook de  ticketverkoop van start gaan.

 • DOCVILLE 2017 is meer dan enkel film

  Over minder dan een maand gaat in Leuven de 13de editie van DOCVILLE van start. Het festival opent op 22 maart met de Belgische co-productie 'I'm Not Your Negro' (Raoul Peck), dat zondag kans maakt op de Oscar voor beste documentaire. Acht dagen lang kan je in de Leuvense binnenstad terecht voor een uitgebreide selectie van de meest verrassende, spraakmakende, onthullende, onthutsende en betoverende documentaire films. Het festival wordt afgesloten met de Belgische première van de hilarische documentaire musical 'Liberation Day' (Morten Traavik, Ugis Olte). Het festival zet dit jaar meer dan ooit in op omkadering en beleving.

  In het focusprogramma van dit jaar, 'Food for Thought', wordt er dieper ingegaan op de voedselhype met films over wat te eten (en wat niet), exotische fruitjagers en illegale wijnhandel, maar ook met heel wat extra's. In een workshop koken doceert Prof. Christophe Matthys 'nood-gerechten', een panel beantwoordt 100 eetvragen in 100 minuten en er wordt aan Fruit Tasting en Illegale Wine Tasting gedaan. Daarnaast worden er ook tal van activiteiten gekoppeld aan een specifieke film. Naar aanleiding van 'Magnus', een portret over het gelijknamige schaakgenie, vindt er een tornooi snelschaken voor kinderen plaats en kan je na 'The Sad and Beautiful world of Sparklehorse' helemaal wegdromen bij het optreden van de tributeband 'Glitterpaard' in STUKcafé.

  Maar dé focus van het programma blijven natuurlijk de films; verspreid over 8 dagen en over 6 locaties in Leuven. Het festivalcentrum is gevestigd Cinema ZED – Vesalius, gloednieuwe filmzalen in het centrum van de stad.