Aim for the Roses

U bent hier


DOCVILLE 2017 is voorbij, de volgende editie is gepland tussen 21-29 maart 2018. Onderstaande informatie slaat op de editie van 2017.
DOCVILLE 2017 has passed, the next edition will be March 21-29th 2018. The information below refers to the 2017 edition.

Aim for the Roses

Regie door John Bolton
Canada | 102 min. | Engels gesproken (geen ondertiteling)

De vertoningen op 24/3 en 25/3 worden uitgeleid door regisseur John Bolton

Het bizarre verhaal van een stuntman die met zijn auto een rivier over wil springen werd nog meer bizar toen een muzikant er een volledig, ronduit geweldig, album aan wijdde. Regisseur John gaat nog verder in deze hilarische opeenvolging en maakte er een zeer eigenzinnige documentaire over: 'Aim for the Roses'. Een niet te missen film die in recensies wereldwijd de zotste, raarste, wildste en slimste documentaire in jaren wordt genoemd.

De Canadese stuntman Ken Carter wilde in 1976 een poging wagen om met zijn auto, aangedreven door een raketmotor, over de St. Lawrence Seaway te springen en te landen in een veld van rozen. De sprong zou meer dan een mijl bedragen en zelfs de bekendste stuntman aller tijden, Evel Knievel, noemde het ‘de stunt der stunts’. Landgenoot van Carter en muzikant Mark Haney eert Carter 32 jaar later door in 2008 een speciaal solo album voor de contrabas te maken, helemaal gewijd aan zijn halsbrekende onderneming. Nog eens drie jaar later besluit een andere landgenoot, filmmaker John Bolton beide verhalen te combineren tot een ‘musical docudrama’, genaamd Aim for the Roses.

Regisseur John Bolton maakt voor Aim for the Roses gebruik van archiefbeelden en interviews, maar ook van re-enactment en uitleg van experten. Mark Haney zelf zorgt voor de muziek. Bolton zegt gefascineerd te zijn door het verhaal van beide mannen die heel hun carrière op het spel zetten met hun extreme projecten. Hijzelf nam ook een risico met het absurde ‘musical docudrama’ Aim for the Roses, maar dat bleek een schot in de roos.


Over de regisseur(s)

 

Credits

Producent John Bolton, Naomi Mark
Cinematografie Vince Arvidson
Muziek Mark Haney