DOCVILLE 2018 is voorbij, de volgende editie is gepland tussen 27 maart - 4 april 2019.
DOCVILLE 2018 has passed, the next edition will be March 27th - April 4th 2019. 

Burning OutJérôme Le Maire

Toenemende werkdruk, operatiekamers die overbezet zijn en chirurgen die meer en meer uren moeten presteren. Twee jaar lang volgde de Belgische regisseur Jérôme Le Maire een team Franse artsen in de operatiekamers van een bekend Parijs ziekenhuis, en hij kwam terug met een hallucinant verslag. Burning Out luidt de alarmbel en maakt pijnlijk duidelijk dat het zo niet verder kan.

In het ziekenhuis moet alles goedkoper en dus sneller en efficiënter. Het management voert enorme druk uit op het personeel om zo snel en efficiënt mogelijk te werken. De menselijke verbinding tussen arts en patiënt verdwijnt hierdoor steeds meer op de achtergrond, waardoor bij veel artsen alle plezier in het werk verloren raakt. Sommigen raken gefrustreerd, krijgen een kort lontje, terwijl anderen juist onverschillig worden tegenover patiënten, met alle gevolgen van dien.
 
In 2012 stond Jérôme Le Maire nog op DOCVILLE met het mooie ‘Le thé ou l’électricité’, een film waarvoor hij ook een nominatie voor de European Film Award in de wacht sleepte. Waar toen een Marokkaanse gemeenschap centraal stond waar de tijd als het ware leek te zijn stil hebben gestaan en waar de ‘moderniteit’ schoorvoetend binnenkwam, richt hij nu zijn blik op een wereld die niet meer tegengesteld kan zijn. Burning Out schetste een onthutsend beeld van de perfecte voedingsbodem voor een steeds groter wordend probleem: de burn out.Psychologie Economie

Vertoond op editie(s) 2017
Screened at edition(s) 2017

Filminfo

REGIE Jérôme Le Maire
België
85 min.
Frans gesproken
Ondertiteling: Engels


Programmaonderdeel

Belgische selectie

credits
Regie

Jérôme Le Maire

Producent

Arnauld De Battice, Isabelle Truc

Productiehuis

AT Doc, Zadig Productions, Louise Productions

Cinematografie

Jérôme Le Maire

Montage

Matyas Veress

Muziek

Jérôme Le Maire, Marianne Roussy, Romain Cadilhac

Bekijk Contact info