David Lynch - The Art Life (UITVERKOCHT)

U bent hier


DOCVILLE 2017 is voorbij, de volgende editie is gepland tussen 21-29 maart 2018. Onderstaande informatie slaat op de editie van 2017.
DOCVILLE 2017 has passed, the next edition will be March 21-29th 2018. The information below refers to the 2017 edition.

David Lynch - The Art Life (UITVERKOCHT)

Regie door Jon Nguyen, Rick Barnes, Olivia Neergaard-Holm
VS | 90 min. | Engels gesproken (geen ondertiteling)

Deze vertoning is uitverkocht

Rond weinig hedendaagse regisseurs hangt een even groot aura als rond David Lynch, de man wiens familienaam een geheel eigen stijl ging definiëren. David Lynch – The Art Life is een intieme en uiterst creatieve reis doorheen het meesterlijk brein van David Lynch, wiens leven zelf als een bewegend excentrisch kunstwerk is. En natuurlijk doet deze documentaire dit in een geheel typerende ‘lynchiaanse’ stijl.

De vraag of kunst het leven imiteert, of het leven kunst, is irrelevant in het geval van de buitenissige regisseur David Lynch, voor wie kunst gelijk is aan het leven. Lynchs creatieve producten mogen dan wel surrealistisch zijn, ze ontspringen telkens vanuit een welbepaalde persoonlijke achtergrond en filosofie. Regisseur Jon Nguyen gaat op zoek naar dat bepaalde “iets” van David Lynch en waar het vandaan komt. Een intieme kijk op het leven van het creatief brein achter onder andere Eraserhead, Mulholland Dr, Blue Velvet en Twin Peaks.
 
Nguyen en zijn team hadden al eerder Lynchs creatieve voetstappen gevolgd in Lynch, een documentaire over de film Inland Empire (2007). Maar nu kiest Nguyen resoluut voor een focus op de buitengewone en unieke connectie tussen Lynch zijn leven en kunst, waardoor het resultaat intiemer is dan elk ander interview met Lynch ooit. En geheel in stijl baadt het portret van Lynch in de typerende bevreemdende, buitengewone, lichtjes verontrustende sfeer. Een perfect eerbetoon aan het unieke genie dat de ondertussen dik 70-jarige David Lynch is.


Over de regisseur(s)

 

Credits

Producent Jon Nguyen, Jason S., Sabrina S. Sutherland
Cinematografie Jason S.
Muziek Jonatan Bengta