Let op: Deze film werd op een vorige editie van DOCVILLE vertoond (editie(s) 2017). Informatie over de meest recente editie vindt u hier.
Warning: This film was shown at a previous edition of DOCVILLE (edition(s)2017). Information about the most recent edition can be found here.

DRIESReiner Holzemer

Na drie jaar aandringen kreeg de Duitse filmmaker Reiner Holzemer de toestemming om de Vlaamse modeontwerper Dries Van Noten te volgen in zijn werk en leven. Het resultaat is een intiem portret van een heel gepassioneerde, maar gereserveerde man die al 25 jaar meedraait aan de top van de modewereld zonder in te boeten op authenticiteit.

DRIES brengt een intiem en fascinerend portret van de Vlaamse modeontwerper Dries Van Noten wiens stijl wordt gekenmerkt door warme kleuren, exquise prints en rijke borduursels. Als één van de laatste onafhankelijke modeontwerpers bekleedt hij een unieke positie in het modelandschap. Hij staat al 25 jaar aan de top en heel wat van zijn collecties zijn iconisch te noemen. Van Noten zelf is bekend om zijn soberheid en zijn bescheidenheid, je zal hem niet vaak zien op modefeestjes en hij geeft amper interviews. Na drie jaar aandringen kreeg de Duitse filmmaker Reiner Holzemer de toestemming om de Vlaamse modeontwerper Dries Van Noten te volgen in zijn werk en leven. Voor het eerst laat hij een camera toe in zijn professionele en persoonlijke leven; regisseur Reiner Holzemer volgde Dries Van Noten een jaar lang langsheen de creatie van 4 collecties.

 Portret Kunst

Vertoond op editie(s) 2017
Screened at edition(s) 2017

Extra info

De voorstelling van 29/3 zal worden gevolgd door een Q&A met de regisseur

Filminfo


België, Duitsland
:: 90 min.
Engels, Nederlands gesproken
Ondertiteling: Nederlands, Frans


Programmaonderdeel

Festival favorieten *

credits
Regie

Reiner Holzemer

Producent

Reiner Holzemer, Aminata Sambe

Cinematografie

Reiner Holzemer

Montage

Helmar Jungmann, Stephan Krumbiegel

Muziek

Colin Greenwood


Bekijk Contact info