Let op: Deze film werd op een vorige editie van DOCVILLE vertoond (editie(s) 2017). Informatie over de meest recente editie vindt u hier.
Warning: This film was shown at a previous edition of DOCVILLE (edition(s)2017). Information about the most recent edition can be found here.

One More Time with FeelingAndrew Dominik

Wat oorspronkelijk een gewone making of van Nick Cave’s nieuwe plaat Skeleton Tree moest worden, werd na de onverwachte dood van diens zoon ongewild een intens portret van een lijdende artiest. Met een unieke combinatie van een creatief proces en een persoonlijke tragedie, geeft One More Time with Feeling je de kans om je mee te laten slepen in de wereld van Nick Cave & the Bad Seeds.

Onheil en duisternis zaten altijd al in Nick Cave’s werk. Maar het noodlot sloeg in al zijn zwartheid toe toen zijn zoon Arthur in 2015 overleed door een val van een klif in Brighton. Het immense gevoel van verlies doorspekt het album Skeleton Tree en hangt als een intense maar serene donderwolk over de repetities, de live-opnames en het dagelijkse leven ten huize Cave. Regisseur Andrew Dominik maakte geen doorsnee documentaire, maar een intiem document waarin we het creatieve proces van de getroebleerde bard volgen. De nummers van Skeleton Tree, de overpeinzingen in voice-over van Cave en de mooie fotografie van de Belgische cameraman Benoît Debie vormen een melancholisch en artistiek geheel dat recht naar je ziel grijpt.Vertoond op editie(s) 2017
Screened at edition(s) 2017

Filminfo


Frankrijk, VK
:: 112 min.
Engels gesproken
Geen ondertiteling


Programmaonderdeel

Muziekdocu's*

credits
Regie

Andrew Dominik

Producent

Dulcie Kellett, James Wilson, David Fowler

Productiehuis

Iconoclast, JW Films, Pulse Films

Cinematografie

Benoît Debie, Alwin H. Küchler

Montage

Shane Reid

Muziek

Nick Cave & The Bad Seeds


Bekijk Contact info