Real food for real people

U bent hier


DOCVILLE 2017 is voorbij, de volgende editie is gepland tussen 21-29 maart 2018. Onderstaande informatie slaat op de editie van 2017.
DOCVILLE 2017 has passed, the next edition will be March 21-29th 2018. The information below refers to the 2017 edition.

Real food for real people

Regie door Laura Zuallaert
België, Denemarken | 21 min. | Deens, Engels gesproken (Nederlands ondertiteld)

Hoe groot is het aanbod van verse en gezond voedsel in jouw bedrijfsrestaurant? In Kopenhangen hebben ze op vier jaar tijd 90% van de maaltijden voor 900 overheidsinstellingen omgezet naar organische maaltijden. En dat met hetzelfde budget als voor de voorverpakte, industriële maaltijden voorzien voor gevangenissen, scholen, rusthuizen enz. Daar kunnen we nog iets van leren! Door afvalvermindering en aangepaste menu’s te maken, kunnen dagelijks 90.000 gezonde, seizoensgebonden maaltijden geleverd worden.

MADHUS, het Kopenhagens “House for Food”, werkt niet alleen aan het voedsel zelf, maar ook aan de werking in de keuken. Het zijn namelijk de kooklessen die ze organiseren, die ervoor zorgen dat de koks terug respect krijgen voor elkaar en voor het eten dat ze bereiden. Het is ook de organisatie van dergelijke kooklessen in scholen die ervoor zorgen dat kinderen zich bewuster worden het belang van gezond en vers voedsel. De Leuvense regisseur Laura Zauallaert heeft al enkele documentaires op haar naam staan. In haar eerste documentaire (The Uplands, 2010) documenteerde ze de tuinier-gewoonten van immigranten en autochtonen die werken in de tuinen van Birmingham. Amper een jaar later vloog ze naar de kust van Peru om de productiecyclus van asperges in beeld te brengen (Asparragos, 2011). Voor de korte documentaire Real food for real people lijkt ze haar vorige twee documentaires te combineren binnen een andere context want zowel het thema van The Upland als die van Asparragos komt erin voor.

Deze kortfilm wordt vertoond in het kader van een DOCVILLE+ activiteit rond een andere kijk op voeding in de (Leuvense) scholen. (Meer info)

 

Credits

Producent Laura Zuallaert