Let op: Deze film werd op een vorige editie van DOCVILLE vertoond (editie(s) 2017). Informatie over de meest recente editie vindt u hier.
Warning: This film was shown at a previous edition of DOCVILLE (edition(s)2017). Information about the most recent edition can be found here.

The Road MovieDmitrii Kalashnikov

In Rusland is alles mogelijk op de weg en dus rijdt iedereen er rond met een dashcam: het is een verzekering tegen ongewettigde schadeclaims, maar ook tegen corrupte politieagenten. Het hoofdpersonage van deze lange trip van dashcam filmpjes is dan ook de Russische man en vrouw uit de straat, of liever op de weg. ‘Het leven zoals het is: Rusland’: rauw en ongefilterd, absurd en angstaanjagend.

In Rusland is alles mogelijk op de weg en dus rijdt iedereen er rond met een dashcam: het is een verzekering tegen ongewettigde schadeclaims, maar ook tegen corrupte politieagenten. Het hoofdpersonage van deze lange trip van dashcam filmpjes is dan ook de Russische man en vrouw uit de straat, of liever op de weg. We zien de Rus in gevecht tegen de natuurkrachten wanneer hij door een bosbrand rijdt, doodsangsten uitstaan wanneer uit de auto voor hem een bende paramilitairen uitstapt, zijn goed hart tonen wanneer een jonge dame wordt opgelicht door een taxichauffeur.

Meermaals zien we iemand op spectaculaire wijze aan de dood ontsnappen. Een lichtbal in de lucht is een UFO, een neerstortend vliegtuig of een meteoriet, wie zal het zeggen? Regisseur Dmitri Kalashnikov (ja, dat is zijn echte naam) monteerde de found footage tot 'Het leven zoals het is: Rusland': rauw en ongefilterd, absurd en angstaanjagend.Vertoond op editie(s) 2017
Screened at edition(s) 2017

Filminfo


Belarus, Bosnia and Herzegovina, Croatia, Rusland, Servië
:: 60 min.
Russisch gesproken
Ondertiteling: Engels


Programmaonderdeel

Festival favorieten *

credits
Regie

Dmitrii Kalashnikov

Producent

Volia Chajkouskaya, ovi Film, Eight and a Half Studio

Productiehuis

Volia Films

Montage

Dmitrii Kalashnikov


Bekijk Contact info