Let op: Deze film werd op een vorige editie van DOCVILLE vertoond (editie(s) 2017). Informatie over de meest recente editie vindt u hier.
Warning: This film was shown at a previous edition of DOCVILLE (edition(s)2017). Information about the most recent edition can be found here.

The Sad and Beautiful world of SparklehorseAlex Crowton, Balwant "Bobby" Dass

De tragische cultfiguur Mark Linkous, de drijvende kracht achter de groep Sparklehorse, leidde een dramatisch leven met veel ups en down, wat reflecteerde in zijn muziek. Hij was een bescheiden man, een echte gentleman maar hij worstelde met verslaving en zware depressies, die hem uiteindelijk tot zelfmoord dreven.

Muzikaal balanceerde hij tussen country, psychedelische pop en punk en vond als geen ander een evenwicht tussen zoete nostalgie en brutale noise. Angela Faye Martin, een vriendin van Linkous, is onze gids in dit portret van een geniaal en divers muzikant die tot leven komt in gesprekken met onder meer Jason Lytle (Grandaddy), John Parish, Adam Bryanbaum Wiltzie (Stars of the Lid) en Jonathan Donahue (Mercury Rev). 
 
De muzikale invloed van Sparklehorse is nauwelijks te overschatten. Vele indie-muzikanten noemen hem als belangrijke inspiratiebron. Glitterpaard is een muzikaal eerbetoon aan Sparklehorse en zal na de filmvoorstelling een aantal van zijn nummers spelen in het STUKcafé. Het collectief Glitterpaard bestaat uit Philip Bosschaerts (Mintzkov, zang, gitaar), Johan Verckist (Shun Club, zang, gitaar), Frederik Bastiaensen (Marble Sounds, bas), Damien Vanderhasselt (Creature With The Atom Brain, drums) en Sarah Pepels (Portland, toetsen, backing vocals).Vertoond op editie(s) 2017
Screened at edition(s) 2017

Extra info

De voorstelling van 27/3 wordt gevolgd door een concert van een Sparklehorse tribute band in het STUK Café

Filminfo


VK
:: 83 min.
Engels gesproken
Geen ondertiteling


Programmaonderdeel

Muziekdocu's*

credits
Regie

Alex Crowton, Balwant "Bobby" Dass

Producent

Alex Crowton, Balwant "Bobby" Dass

Productiehuis

Bo-Ho Films

Muziek

Angela Faye Martin


Bekijk Contact info