Schrijven in de Lage Landen

U bent hier


DOCVILLE 2017 is voorbij, de volgende editie is gepland tussen 21-29 maart 2018. Onderstaande informatie slaat op de editie van 2017.
DOCVILLE 2017 has passed, the next edition will be March 21-29th 2018. The information below refers to the 2017 edition.

Schrijven in de Lage Landen

In de documentaire reeks Schrijven in de Lage Landen portretteren gerenommeerde documentairemakers auteurs uit Vlaanderen en Nederland. Een opmerkelijke dwarsdoorsnede van de stand van zaken in beide disciplines.

Zo portretteerde documentairemaakster Griet Teck (Feel My Love) Saskia De Coster, schrijfster van onder meer Vrije val terwijl Eva Küpper (What’s in a Name) Elvis Peeters (De ontelbaren) in beeld bracht. Emilie Verhamme, die met Cockaigne enkele jaren terug de competitie in Cannes haalde, maakte een portret van Dimitri Verhulst. Ellen Vermeulen (9999) brengt verder een portret van Lize Spit die een literaire hype ontketende met Het smelt, haar debuutroman die door Veerle Baetens verfilmd zal worden. Christina Vandekerckhove (De nada) brengt het verhaal van Randall Casaer die in 2007 doorbrak met zijn stripdebuut Slaapkoppen. Ook Kadir Balci (Turquaze) werkte mee aan de reeks met een portret over Stefan Hertmans, auteur van het bekroonde Oorlog en terpentijn, die ons nu met De Bekeerlinge opnieuw in vervoering brengt. Het is maar een greep uit de lange reeks korte portretten die u geheel gratis kan komen bekijken op DOCVILLE. In De Bib Leuven (Tweebronnen) staan het hele festival lang 2 mini-bioscoopjes opgesteld waarin de portretten te zien zijn.