Let op: Deze film werd op een vorige editie van DOCVILLE vertoond (editie(s) 2017). Informatie over de meest recente editie vindt u hier.
Warning: This film was shown at a previous edition of DOCVILLE (edition(s)2017). Information about the most recent edition can be found here.

TowerKeith Maitland

1 augustus 1966. Op de rustige campus van de Texas University klinken er plots geweerschoten. Een verwarde man heeft zich verschanst achter de klokkentoren bovenop het hoofdgebouw. Hij opent het vuur en schiet op willekeurige voorbijgangers. Er volgen een intense 1,5 uur van angst, minutieus gereconstrueerd door toenmalige slachtoffers en getuigen: de jongen die net voorbijfietste, een journalist, de aansnellende agenten, een zwangere vrouw …

1 augustus 1966. Op de rustige campus van de Texas University klinken er plots geweerschoten. Een verwarde man heeft zich verschanst achter de klokkentoren bovenop het hoofdgebouw. Hij opent het vuur en schiet op willekeurige voorbijgangers.  Er volgen een intense 1,5 uur van angst, minutieus  gereconstrueerd door toenmalige slachtoffers en getuigen:  de jongen die net voorbijfietste, een journalist, de aansnellende agenten, een zwangere vrouw… doodgewone mensen wiens leven radicaal veranderde en die soms tot meer in staat bleken dan ze zelf dachten. Het verhaal wordt indringend in beeld gebracht met de rotoscopie-techniek, een animatieprocedé waarin live action wordt overgetekend, afgewisseld met veel mediafragmenten en archiefmateriaal. 
 
Deze indrukwekkende film won de publieksprijs op het SXSW filmfestival.
 
We kijken in Europa vaak wat meewarig op als er weer een massaal schietincident is op een school in de VS. De bekroonde documentaire Tower bewijst dat zo’n drama meer is dan een zinloze tragedie of een aanleiding tot discussie over wapenbezit. Het is een verhaal van mensen: van spanning en doodsangst, maar ook van moed en onbaatzuchtigheid. Vijftig  na jaar deze allereerste massale schietpartij op een school  brengt Tower niet enkel een terugblik op een zinloze tragedie, maar een diepgaande thriller over adrenaline, angst, moed en medeleven.Misdaad Visueel Verbluffend Historische documentaire

Vertoond op editie(s) 2017
Screened at edition(s) 2017

Filminfo


VS
:: 82 min.
Engels gesproken
Geen ondertiteling


Programmaonderdeel

Internationale selectie

credits
Regie

Keith Maitland

Producent

Keith Maitland, Megan Gilbride, Susan Thomson

Productiehuis

Go-Valley, Killer Impact, Meredith Vieira Productions

Cinematografie

Keith Maitland

Montage

Austin Reedy

Muziek

Osei Essed


Bekijk Contact info