Aileen, diary of a Serial KillerNick Broomfield

Een middelvinger, die kon de rechter nog krijgen van Aileen Wuornos na haar veroordeling. Ze bekende zeven moorden in koelen bloede, terwijl ze eerder nog volhield dat het om zelfverdediging ging. Wat dreef haar tot haar daden? En waarom veranderde ze plots haar verklaring? Een portret van een getormenteerde vrouw.

Aileen Wuornos staat bekend als Amerika’s eerste vrouwelijke seriemoordenaar. Ze vermoordde zeven mannen. Uit zelfverdediging, beweerde ze aanvankelijk, maar later paste ze haar verhaal volledig aan en stelde ze overtuigd dat ze in koelen bloede haar slachtoffers om het leven bracht. Nick Broomfield werd eerder al geïntrigeerd door haar tragische levensverhaal en maakte Aileen Wuornos: the Selling of a Serial Killer. Totaal onverwacht leidde dat hem naar de getuigenbank op Wuornos’ laatste proces. Geschokt hoorde hij daar een hele andere versie van de feiten dan Wuornos eerst gegeven had. En dus besloot hij op zoek te gaan naar wat Aileen Wuornos ertoe gedreven had zo snel mogelijk op de elektrische stoel te willen belanden. Hij portretteert een getormenteerde vrouw die liever meteen sterft dan mee te moeten in Amerika’s verwoestende rechtssysteem.


Deze film maakt deel uit van het programmaonderdeel...

Artist in Focus: Nick Broomfield

Een BAFTA en tientallen prijzen van prestigieuze filmfestivals pronken op de prijzenkast van Nick Broomfield. Hij maakte de afgelopen decennia documentaires over de meest uiteenlopende onderwerpen, maar viel vooral op met zijn bijzondere portretten over tragische en fascinerende publieke personen: muzikanten als Whitney Houston, Kurt Cobain, Tupac Shakur en Leonard Cohen, maar ook seriemoordenaars Aileen Wuornos en de Grim Sleeper. Zijn films getuigen geregeld van een gezonde dosis zelfreflectie, niet zelden komt het filmmaken zelf aan bod als thema. Op DOCVILLE presenteert hij zijn nieuwste en meest persoonlijke film, My Father and MeMisdaad Portret USA

DOCVILLE is uitgesteld tot 23/9-1/10/2020. Meer info snel

Filminfo

REGIE Nick Broomfield
VS
2003 93 min.
Engels gesproken
Geen ondertiteling


Programmaonderdeel

Artist in Focus: Nick Broomfield

credits
Regie

Nick Broomfield

Producent

Jo Human

Cinematografie

Joan Churchill

Montage

Claire Ferguson

Contactgegevens
Bekijk Contact info