RuptureZohra Benhammou, Younes Haidar

Iedere winter maakt een groep jongeren uit de Anderlechtse (probleem)wijk Peterbos een tocht naar de Pyreneeën. Rupture volgt de jongeren op de grens naar volwassenheid, en ziet hen tijdens hun reis loskomen van hun wijk en hun omgeving, reflecterend over hun jeugd en vooruitkijkend naar de toekomst. 

Een groep jongvolwassenen van Peterbos, een vaak gestigmatiseerde sociale woonwijk in Brussel, ruilt hun dagelijkse leven in voor de wilde onvoorspelbare natuur van de Spaanse Pyreneeën. Een week lang trekken de onervaren wandelaars de bergen in om sneeuw en stormen te trotseren. De extreme omstandigheden van de wandeltocht dwingt de jongeren om na te denken over hun eigen leven. Rupture geeft inzicht in de vaak harde realiteit waarmee jongvolwassenen met een migrantenachtergrond mee te kampen krijgen op hun weg naar volwassenheid.

 

EXTRA VERTONING OP VRIJDAG 22.03 (20.30) IN KINEPOLIS LEUVEN => KOOP TICKETS HIER


Deze vertoning maakt deel uit van het programmaonderdeel...

Nationale selectie

DOCVILLE presenteert de beste Belgische documentaires van het voorbije jaar in een erg gevarieerde selectie: meeslepende verhalen over mensen die leven voor hun passie, of het nu gaat om wielrennen, circuit rijden of zeemeerminnen, maar ook maatschappelijk indringende verhalen over illegale adoptie, de gevaren van kritiek onder Poetin, de link tussen jazz en dekolonisatie of de abominabele toestanden in de gevangenis van Vorst. Tot slot zijn er ook films met een meer filosofische insteek over de vergankelijkheid van het menselijk lichaam of de impact van beeldvorming. De sterkste film mag zich de winnaar noemen van de Juryprijs voor Beste Belgische Documentaire.Maatschappij en opvoeding Coming of age

Vertoningen
Koop je ticket

Extra info

Deze vertoning wordt gevolgd door een nagesprek met de regisseur en de deelnemende jongeren

Info

REGIE Zohra Benhammou, Younes Haidar
België
2023 52 min.
Frans, Arabisch gesproken
Ondertiteling: Nederlands

Programmaonderdeel

Nationale selectie

credits
Regie

Zohra Benhammou, Younes Haidar

Producent

Eveline Welschen

Productiehuis

Vlaams-Brusselse Media vzw

Montage

Sébastien Calvez

Contactgegevens
Bekijk Contact info
(en screener)
(beschikbaar vanaf 20.03)