TesterepVincent Langouche

Een team van wetenschappers onderzoekt het verdwenen eiland van Testerep aan de Belgische kust. Terwijl de wetenschappers de mysteries van het eiland proberen ontrafelen, denken ze na over de symbiotische relatie tussen mensen, technologie en ons tijdslandschap.

Testerep was een schiereiland dat tot de middeleeuwen voor de Belgische kust lag (ter hoogte van Oostende) en uiteindelijk door de zee werd verzwolgen. Aan de hand van het verdwenen schiereiland wil de documentaire nagaan hoe wij als mensen de wereld bekijken en bestuderen. Het Testerep-onderzoeksproject combineert een indrukwekkende hoeveelheid aan verschillende soorten dataverzameling en analyses; van onze ogen en handen (opgravingen) tot technologische verlengstukken voor onze zintuigen (LIDAR, geluids- en magnetische golven...). Zo legt de film de link tussen mens en technologie, verleden en toekomst.

 

Door het grote succes van de openingsavond, worden Testerep & Coral City nogmaals getoond op het festival, op donderdag 28.03 (om 19.30) in Cinema ZED Vesalius. Gratis toegang, maar wel te reserveren via deze link.


Deze vertoning maakt deel uit van het programmaonderdeel...

Korte docu's

Een selectie van korte docu's, soms als voorfilm, soms in compilatieprogramma's.
ScienceVille

ScienceVille brengt voor het tweede jaar op rij recente wetenschappelijke documentaires die je écht gezien moet hebben. Daarnaast zijn er ook panelgesprekken, workshops, debatten, ScienceVille voor Kinderen, de prijs voor Beste Wetenschappelijke Documentaire én het bezoek van Nobelprijswinnaar prof. Kip Thorne. ScienceVille is terug, en hoe!Wetenschap Ecologie

Info

REGIE Vincent Langouche
België
2024 15 min.
Engels gesproken
Ondertiteling: Nederlands, Engels

Programmaonderdeel

Korte docu's | ScienceVille

credits
Regie

Vincent Langouche

Producent

Nina Payrhuber, Mark Daems, Bram Crols

Cinematografie

Jérôme Demeyere

Contactgegevens
Bekijk Contact info
(en screener)
(beschikbaar vanaf 20.03)