This is my momentLieven Corthouts

Biniam Girmay, een 17-jarige veelbelovende wielrenner uit het Afrikaanse land Eritrea, droomt ervan om de Tour de France te rijden. Sinds 1903 hebben meer dan 10.000 wielrenners meegedaan, maar slechts zes van hen waren zwart. Zal Biniam nummer zeven worden?

Reeds in 2008 stond filmmaker Lieven Corthouts op DOCVILLE met zijn film My Future. Nadien volgden nog bekroonde documentaires als Little Heaven en The Invisible City: Kakuma. Corthouts volgt in zijn nieuwste film vermaard wielrenner Biniam Grimay vanaf het prille begin van diens carrière. Een bijzonder portret, gefilmd over zes jaar, van een toptalent dat gestaag opklimt in de internationale ranglijst. 


Deze vertoning maakt deel uit van het programmaonderdeel...

Nationale selectie

DOCVILLE presenteert de beste Belgische documentaires van het voorbije jaar in een erg gevarieerde selectie: meeslepende verhalen over mensen die leven voor hun passie, of het nu gaat om wielrennen, circuit rijden of zeemeerminnen, maar ook maatschappelijk indringende verhalen over illegale adoptie, de gevaren van kritiek onder Poetin, de link tussen jazz en dekolonisatie of de abominabele toestanden in de gevangenis van Vorst. Tot slot zijn er ook films met een meer filosofische insteek over de vergankelijkheid van het menselijk lichaam of de impact van beeldvorming. De sterkste film mag zich de winnaar noemen van de Juryprijs voor Beste Belgische Documentaire.Portret Sport

Vertoningen
Koop je ticket

Info

REGIE Lieven Corthouts
België
2024 106 min.
26/03: Engels ondertiteling // 27/03: Nederlandse, Franse ondertiteling //Tigrinya gesproken
Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels

Programmaonderdeel

Nationale selectie

credits
Regie

Lieven Corthouts

Producent

Magalie Dierick, Emmy Oost

Productiehuis

Cassette for timescapes

Montage

Dieter Diependaele

Contactgegevens
Bekijk Contact info
(en screener)
(beschikbaar vanaf 20.03)