VR DOCS - Through a Black Lens

Virtual Reality (VR) is een dankbaar medium voor documentairemakers: het biedt immers een niet te evenaren ervaring die de kijker letterlijk in een ongekende realiteit dropt. Dit jaar selecteerde DOCVILLE drie korte documentaires die je onderdompelen in de realiteit zoals die was voor zwarten vroeger en nu.

Travelling While Black

Hoe is het om als zwarte in de 20ste eeuw door Amerika te reizen? Wat zijn de mogelijke risico’s en te mijden plaatsen. En omgekeerd, op welke plekken is het juist genieten van lekker eten en een goed bed?


Accused no. 2: Walter Sisulu

Neem plaats in een rechtszaal in Zuid-Afrika in de jaren ‘60. 10 anti-apartheids activisten van het ANC riskeren levenslang. Na Nelson Mandela is Walter Sisulu, beklaagde nummer 2, aan de beurt. 


Ashe ‘68

Tijdens het tumultueuze jaar 1968 breekt Arthur Ashe als eerste zwarte man door in de absolute top van het internationale mannentennis. Beleef een historische dag in de (volledig witte) tennisclub West Side waar Ashe geschiedenis schreef.

 

Praktisch: je koopt een ticket voor de compilatie van deze 3 films die je met een VR bril bekijkt. je wordt verwacht 5 min voor het aangegeven uur aan het VR-verzamelpunt in ZED-Vesalius. Een Docville medewerker begeleidt je in deze trip door de virtuele wereld.

Brillen worden ontsmet na ieder gebruik, een papieren wegwerp gezichtsbeschermer is ter beschikkingMaatschappij Historische documentaire USA

Vertoond op editie(s) 2020
Screened at edition(s) 2020

Info

REGIE
VS, Frankrijk
2018 45 min.
Engels gesproken
Geen ondertiteling

Programmaonderdeel

Virtual Reality

credits
Contactgegevens
Bekijk Contact info
(en screener)
(beschikbaar vanaf 20.03)