DOCVILLE is een festival gewijd aan de documentaire film, met een sterke focus op nationale en internationale auteurscinema. Films die niet alleen het hoofd maar ook het hart aanspreken, gemaakt door cineasten met persoonlijkheid en visie. Films die een plek verdienen op het grote witte doek.

DOCVILLE Wijzer


    

Economie is dit jaar één van de thema's van het festival. Behavioral economics probeert het menselijk gedrag te beschrijven, berekenen, voorspellen.
Met dit in het achterhoofd ontwikkelde DOCVILLE de DOCVILLE-Wijzer

Je kan je voorkeuren laten bereken op twee manieren. Heb je in het verleden al tickets voor DOCVILLE besteld? De DOCVILLE wijzer baseert zich vervolgens op al deze eerdere bestellingen. OF duidt een aantal thema's aan die je interesseren .

 

   

Meet the DOCVILLE expert


Naar goede gewoonte vraagt DOCVILLE aan talloze professoren, journalisten en andere experten voor onze documentaires in- of uit te leiden. DOCVILLE vroeg aan een aantal van hen om een lijstje te maken met interessante Youtube-filmpjes, podcast, artikels of websites die over hun expertise handelen. Kruip in het hoofd van onze experts en bereid je alvast voor op een gedegen Q&A

Bart Haeck


Bart Haeck studeerde rechten aan de UGent, waar hij ook hoofdredacteur Schamper was. Sinds 2000 werkt Bart voor de Tijd, in deze periode verwierf hij zes persprijzen (waaronder Citi-persprijs voor financiële journalistiek en de driejaarlijkse persprijs van de Orde van Vlaamse Balies). Gespecialiseerd in Belgische en Europese politiek. Ging hij voor de Tijd al elf keer naar het Wereld Economisch Forum van Davos.

Expert bij de film The Forum
>> Bekijk de aangeraden video's, podcast, of te lezen artikels van deze expert