DOCVILLE is een festival gewijd aan de documentaire film, met een sterke focus op nationale en internationale auteurscinema. Films die niet alleen het hoofd maar ook het hart aanspreken, gemaakt door cineasten met persoonlijkheid en visie. Films die een plek verdienen op het grote witte doek.

DOCVILLE Wijzer


    

Economie is dit jaar één van de thema's van het festival. Behavioral economics probeert het menselijk gedrag te beschrijven, berekenen, voorspellen.
Met dit in het achterhoofd ontwikkelde DOCVILLE de DOCVILLE-Wijzer

Je kan je voorkeuren laten bereken op twee manieren. Heb je in het verleden al tickets voor DOCVILLE besteld? De DOCVILLE wijzer baseert zich vervolgens op al deze eerdere bestellingen. OF duidt een aantal thema's aan die je interesseren .

 

   

Meet the DOCVILLE expert


Naar goede gewoonte vraagt DOCVILLE aan talloze professoren, journalisten en andere experten voor onze documentaires in- of uit te leiden. DOCVILLE vroeg aan een aantal van hen om een lijstje te maken met interessante Youtube-filmpjes, podcast, artikels of websites die over hun expertise handelen. Kruip in het hoofd van onze experts en bereid je alvast voor op een gedegen Q&A

Prof. Dr. Hilde Van Esch (KU Leuven)


Prof. Dr. Hilde Van Esch werkt als klinisch geneticus aan de UZ Leuven en is universitair hoofddocent bij de afdeling Humane genetica en hoofd van het laboratorium voor genetica van de cognitie aan de KU Leuven. Haar onderzoeksinteresses omvatten de identificatie van genen die betrokken zijn bij zeldzame ziekten en intellectuele handicaps. Ze heeft meer dan 170 artikelen in gerenommeerde tijdschriften gepubliceerd en is bestuurslid van de European Society of Human Genetics.

Expert bij de film Human Nature
>> Bekijk de aangeraden video's, podcast, of te lezen artikels van deze expert