A Tuba to CubaT.G. Herrington, Danny Clinch

De Preservation Hall Jazz Band is een muzikaal instituut in New Orleans en ver daarbuiten. De band reist naar Cuba, op zoek naar de inheemse muziek die aan wieg stond van de New Orleans Jazz. De reis wordt niet alleen een muzikale ontdekkingsreis, maar een aanstekelijke ode aan de menselijke verbondenheid.

Terug naar het begin, daar wil de Preservation Jazz Hall Band heen. Om opnieuw voeling te krijgen met de roots van haar muziek, reist de band naar Cuba. Het is een oude droom van Allen Jaffe, de tuba-speler die de band oprichtte in 1961; een droom die zijn zoon, huidig bandleider Ben Jaffe wil vervullen. “Toen de tuba verscheen, begon iedereen te stralen”, het is slechts één omschrijving van de warme sfeer die de documentaire van T.G. Herrington en Danny Clinch uitdraagt. A Tuba to Cuba is een prachtige liefdesbrief aan New Orleans Jazz, een hoopvolle film die focust op wat ons verbindt, over culturele, politieke of sociale verschillen heen. Ontmoetingen met enkele van Cuba's meest iconische muzikanten leiden tot spontane samenwerkingen; woonkamers, steegjes en geplaveide straatjes zijn al snel het toneel van de verbindende kracht van muziek. Een film vol liefde voor jazz, humor en het geloof dat onderdrukking, wanhoop en armoede kan overstegen worden door muziek.


Deze film maakt deel uit van het programmaonderdeel...

Leuven Jazz @ DOCVILLE

Dit jaar klinkt er een jazzy beat doorheen DOCVILLE. In samenwerking  met Leuven Jazz presenteert DOCVILLE een fijne selectie jazz documentaires: dé ultieme John Coltrane documentaire Chasing Trane en twee films over bands die, met veel muzikaal talent en een aanstekelijk spelplezier, de jazz levendiger dan ooit houden.Muziek

DOCVILLE is uitgesteld tot 23/9-1/10/2020. Meer info snel

Extra info

Deze vertoning wordt gevolgd door een mini-optreden van saxofoniste Hanne Debacker

Filminfo

REGIE T.G. Herrington, Danny Clinch
Cuba, VS
2018 82 min.
Engels, Spaans gesproken
Ondertiteling: Engels


Programmaonderdeel

Leuven Jazz @ DOCVILLE

credits
Regie

T.G. Herrington, Danny Clinch

Productiehuis

Nicelle Herrington

Cinematografie

Josh Goleman

Montage

Dayn Williams, Kyle Curry, Andrew Jon Wallace

Contactgegevens
Bekijk Contact info