Aatos en de WereldReetta Huhtanen

Aatos en de wereld is een ingekorte versie op kindermaat van de documentaire Goden van Molenbeek. Gefilmd door de ogen van kinderen die zich op speelse toon langs de grote levensvragen wurmen. Een warmhartig portret van een vrolijke vriendschap.

In Molenbeek wonen de zesjarige vrienden Aatos, Amine en Flo. Ze beleven er samen hun kleine avonturen en fantaseren over wie vooraan mag zitten op hun vliegend tapijt. Ze wonen in hetzelfde gebouw, maar leiden heel verschillende levens. Tot terroristische aanslagen in Brussel hun harmonieuze wereld ruw verstoren. Plots patrouilleren er gewapende soldaten door hun straat en komen mensen er kaarsjes aansteken.

De rijke waaier aan culturele verschillen tussen Aatos, Amine en Flo representeren voor filmmaker Reetta perfect de diversiteit waarmee Brussel, maar eigenlijk ook heel Europa, in deze tijden geconfronteerd wordt. De drie personages tonen dat het wél mogelijk is om samen te leven met zoveel verschillende culturen, zonder in hokjes te moeten denken.

 Info

REGIE Reetta Huhtanen
Finland, België
2019 24 min.
Nederlands gesproken
Geen ondertiteling

Programmaonderdeel

Korte docu's

credits
Regie

Reetta Huhtanen

Script

Reetta Huhtanen

Producent

Hannu-Pekka Vitikainen, Hanne Phlypo, Alex Tondowski

Productiehuis

Zone2 Pictures, Clin d'oeil Films, Tondowski Films

Cinematografie

Hannu-Pekka Vitikainen

Montage

Luc Plantier, Jamin Benazzouz

Muziek

Tuomas Nikkinen, Cassis B. Staudt

Contactgegevens
Bekijk Contact info
(en screener)
(beschikbaar vanaf 20.03)