ALL-INVolkan Üce

Bij de start van het nieuwe zomerseizoen, gaan twee jongens aan de slag in een gigantisch all-inclusive hotel aan de Turkse Rivièra. Ze komen er terecht in een wereld van kleurrijke zwemoutfits, overdadige buffetten en verholen machtsrelaties en ze ontdekken geleidelijk aan de mogelijkheden om vooruit te komen in het leven. Een zonovergoten portret van twee jonge mannen op zoek naar een beter leven. Maar al gauw stellen ze zich de vraag: welke dromen zijn het echt waard om na te jagen?

Voor Ismail en Hakan zijn er maar weinig opties om vooruit te geraken in het leven. Eén ervan is, zoals velen, seizoenswerk in één van de vele all-in hotels in de Turkse rivièra. Ismail is 18 en gestopt met school om geld te verdienen voor zijn familie. Hij droomt van een baan als kapper maar wordt aangenomen als keukenhulp. Hakan is 25 en de jongste van twaalf kinderen. Ook hij is gestopt met zijn studies en hoopt in het hotel zijn sociale angst te overwinnen. Hij wordt aangesteld als badmeester in het aquapark van het hotel. Aanvankelijk zijn de beide jongens erg onder de indruk: ze vermijden elk contact met de hotelgasten en ze kijken hun ogen uit naar de kleurrijke badpakken en de half leeggegeten borden. Naarmate de vriendschap tussen Ismail en Hakan groeit, wordt duidelijk hoe verschillend ze zijn. Terwijl hij de gasten van achter zijn buffet gadeslaat lijkt Ismails honger om de westerse wereld te ontdekken alleen maar toe te nemen. Maar Hakan heeft er moeite mee 'de niemand' te zijn die de hotelwereld van hem eist. Tevergeefs probeert hij met de Russische toeristen te discussiëren over Poesjkin en Dostojevski. Maar is het überhaupt mogelijk om je identiteit aan de kant te zetten voor het geld? En wie kan hier een voorbeeld zijn voor wie? ALL-IN het verlies van onschuld tegen de achtergrond van een vervagende Europese droom. De aanvankelijke vriendelijkheid slaat om in onverschilligheid als Ismails en Hakans inwijding in de absurde wereld van het westerse toerisme hen al snel tot deze vraag brengt: welke dromen zijn het werkelijk waard om na te streven?


Deze film maakt deel uit van het programmaonderdeel...

Nationale selectie

DOCVILLE presenteert de tien beste Belgische documentaires van het voorbije jaar. Films die bijzondere plekken in ons land opzoeken, zoals een kleine varkensstal of een operatiezaal waar hypnose wordt gebruikt, maar ook films die over de landsgrenzen heen kijken en inzoomen op bijvoorbeeld Ijsland, Congo, Ierland of Turkije. Documentaires gemaakt door oude bekenden, of net door jonge nieuwkomers. De sterkste film mag zich de winnaar noemen van de Juryprijs voor Beste Belgische Documentaire. 
 
De meeste films worden uitgeleid door de regisseur. 

 Andere culturen Economie Coming of age

Vertoningen
Koop je ticket

Extra info

Wordt gevolgd door een nagesprek met de regisseur.

Filminfo

REGIE Volkan Üce
België
2021 80 min.
Engels, Turks gesproken
Geen ondertiteling


Programmaonderdeel

Nationale selectie

credits
Regie

Volkan Üce

Script

Volkan Üce

Producent

Emmy Oost, Magalie Dierick

Contactgegevens
Bekijk Contact info
(en screener)