All Light, EverywhereTheo Anthony

Bewakingscamera’s, elektronisch toezicht en geautomatiseerde controles… Meer en meer raken diverse vormen van ‘surveillance’ ingeburgerd in ons dagelijks leven. Maar al deze technieken zijn gebaseerd op de aanname van een ‘objectieve blik’, ondanks de vooroordelen die inherent zijn aan zowel de menselijke waarneming als die van een cameralens. Een provocatieve denkoefening rond de nauwe banden tussen camera's, wapens, politie en justitie.

In 2017 stond Theo Anthony ook op Docville met de bijzonder documentaire Rat Film waarin hij naar de onderbuik van de stad Baltimore keek door de ogen van de rattenpopulatie. Van de duistere steegjes en ondergrondse gangen keert hij nu bovengronds en richt zijn blik op een ander fenomeen dat - net als ratten - amper zichtbaar en toch alomtegenwoordig is ons leven: bewakingscamera’s.. Langzaam maar zeker raakten bewakingscamera’s overal ingeburgerd, net als andere, steeds meer geavanceerde technologieën rond bewaking en toezicht. Maar zijn camera’s en optische waarnemingen wel zo objectief? All Light, Everywhere fileert op onthutsende wijze de banden tussen filmen, perspectieven en politietechnologie.


Deze film maakt deel uit van het programmaonderdeel...

Outside the dox

Outside the Dox is de kleurrijke thuishaven van documentaires die durven afwijken van de klassieke aanpak. Films die experimenteren met vorm of inhoud en zo het genre verbreden en verrijken. Zo zijn er niet-narratieve flms die de kijker onderdompelen in een bijzonder universum, of het nu een idyllische varkensstal is of een morsig bruin café. Maar ook flms die op een erg creatieve manier doen nadenken over bijzondere diepgaande onderwerpen, zoals camera surveillance of de utopie van de perfecte stad.
Of roze flamingo’s...Technologie Toekomstbeelden

Vertoningen
Koop je ticket

Filminfo

REGIE Theo Anthony
VS
2021 109 min.
Engels gesproken
Ondertiteling: Engels


Programmaonderdeel

Outside the dox

credits
Regie

Theo Anthony

Productiehuis

Riel Roch-Decter, Sebastian Pardo, Jonna McKone

Cinematografie

Corey Hughes

Montage

Theo Anthony

Muziek

Dan Deacon

Contactgegevens
Bekijk Contact info
(en screener)