American UtopiaSpike Lee

Hoe maak je een opvolger voor wat algemeen beschouwd wordt als een van de allerbeste concertfilms ooit gemaakt? Stop Making Sense bracht in 1984 een meeslepende inkijk in het eigenzinnige muzikale universum van Talking Heads op het hoogtepunt van hun roem. Frontman David Byrne engageerde 35 jaar later niemand minder dan Spike Lee voor de regie van deze fantastisch gechoreografeerde concertfilm. Een concert dat je niet alleen moet horen, maar vooral ook moet zién, liefst op een groot scherm en in de beste omstandigheden. Een niet te missen rollercoaster van visuele en muzikale hoogstandjes.

Net als in de legendarische concertfilm Stop Making Sense uit 1984 verschijnt Byrne in het begin opnieuw helemaal alleen op op het podium. De man heeft nog steeds evenveel charisma. En hij heeft duidelijk, naast een uniek muzikaal talent, een filmische geest. Want American Utopia is niet alleen een muzikaal meesterwerk, maar valt op door zijn ronduit begeesterende visuele opzet. Versterkt door Spike Lee's scherpe en tegelijk intieme regie, brengt Byrne een weergaloze setlist met songs die een verhaal vertellen en schitterend gechoreografeerd zijn tot een briljante Broadwayshow. Het verhaal dat verteld wordt, is dat van de nood aan verbinding tussen mensen, in al zijn vormen. Menselijkheid, verwerkt in een rollercoaster van visuele en muzikale hoogstandjes.

Op woensdag 09.06 spelen American Utopia én Stop Making Sense meteen achter elkaar. Voor deze unieke double bill kan u een combo-ticketkopen aan gereduceerde prijs.

>> Koop combo ticket American Utopia en Stop Making SenseMuziek Portret

Vertoond op editie(s) 2021
Screened at edition(s) 2021

Info

REGIE Spike Lee
VS
2021 105 min.
Engels gesproken
Geen ondertiteling

Programmaonderdeel

Spectrum

credits
Regie

Spike Lee

Script

David Byrne

Cinematografie

Ellen Kuras

Montage

Adam Gough

Muziek

David Byrne

Contactgegevens
Bekijk Contact info
(en screener)
(beschikbaar vanaf 20.03)