Anthropocene: The Human EpochJennifer Baichwal, Edward Burtynsky, Nicholas de Pencier

Drie bekroonde regisseurs illustreren met adembenemende beelden de hypothese dat we een nieuw geologisch tijdperk zijn binnengegaan: een tijdperk dat - voor het eerst - niet bepaald wordt door natuurlijk factoren, maar door menselijke activiteit. Een wondermooie cinematografische getuigenis over de omvangrijke menselijke impact op onze aarde.

'Anthropocene: The Human Epoch' is het derde deel van de trilogie waar eerder 'Watermark' (2013) en 'Manufactered Landscapes' (2006) deel van uitmaakten. Met een oogverblindende beeldvoering registreert de camera hoe grootschalig de menselijke impact is op de aarde in de meest letterlijke zin: van de immense betonnen zeeweringen in China over psychedelische mijnen in het Russische Oeralgebergte tot de surreële lithium-vijvers in de Atacama-woestijn. De regisseurs slagen er verbazend goed in om ons met nieuwe ogen te laten kijken naar onze wereld: vanuit een neutraal gezichtspunt, alsof we met buitenaardse ogen kijken naar de impact die de mensensoort heeft op de aarde. Zonder expliciete verwijtende vinger zijn we getuige van een overweldigende schoonheid, maar ook van de ontnuchterende grootschaligheid van onze impact.


Deze film maakt deel uit van het programmaonderdeel...

Internationale selectie

Na een strenge selectie uit talloze inzendingen en wereldwijde festivalprospecties nomineerde DOCVILLE tien gloednieuwe auteursdocumentaires. Films die je naar alle uithoeken van de wereld brengen: van Kabul tot Mexico, van Nederland tot het onbestaande Transnistrië. De beste film wordt bekroond met de Canvas Juryprijs en komt op de longlist van de Academy Awards.Visueel Verbluffend Ecologie Economie

Vertoningen
Koop tickets

Filminfo

REGIE Jennifer Baichwal, Edward Burtynsky, Nicholas de Pencier
Canada
2018 87 min.
Engels gesproken
Geen ondertiteling


Programmaonderdeel

Internationale selectie

credits
Regie

Jennifer Baichwal, Edward Burtynsky, Nicholas de Pencier

Contactgegevens
Bekijk Contact info