Bains PublicsKita Bauchet

Het zwembad als illustratie voor de melting pot van de grote stad. Een plek waar mensen trainen, babbelen, ontspannen, zich wassen en tot zichzelf komen. ‘Bains Publics’ is een hommage aan de diversiteit van Brussel en hoe in het zwembad het water alle verschillen wegspoelt. Een filmisch pareltje om van te snoepen.

De Marollen, hartje Brussel. In 1953 werden hier de “Zwembaden van Brussel” ingehuldigd. Een architecturaal pareltje van drie verdiepingen met twee zwembaden en douches voor mensen die thuis niet over sanitair beschikken. Bijna 65 jaar na hun opening is het complex nog steeds een toevlucht voor de inwoners van deze arbeidersbuurt. Ze zijn een plek van ontspanning en herbronning voor mensen van verschillende leeftijden, achtergronden en sociale klassen. In het blauwe water is iedereen gelijk. De douches op de gelijkvloers zijn al meer dan 30 jaar het terrein van Viviane, die iedereen met de glimlach verder helpt. Op de eerste verdieping schuifelen kindervoetjes voorzichtig langs de rand en leren al generaties lang schoolkinderen zwemmen. Op de derde verdieping komen zwemmers baantjes trekken. Als middagpauze, als bezinning of om een drankverslaving af te zweren met een sportieve uitlaat. Visueel Verbluffend Armoede Maatschappij


Deze voorstelling wordt voorafgegaan door volgende korte documentaire


10 Meter Tower
Maximilien Van Aertryck, Axel Danielson 15 min.

De 10-meter hoge springplank aan een zwembad. Mensen die er voor de eerste keer staan, moeten een beslissing nemen: de sprong wagen of terug naar beneden klimmen. Het ultieme dilemma: de instinctieve angst voor een sprong in het diepe of de vernedering van het terug naar beneden klimmen.

(ga naar detailfiche kortfilm)
Vertoond op editie(s) 2019
Screened at edition(s) 2019

Info

REGIE Kita Bauchet
België
2018 60 min.
Frans gesproken
Ondertiteling: Engels

Programmaonderdeel

Nationale selectie

credits
Regie

Kita Bauchet

Productiehuis

Altitude 100

Cinematografie

Marie-Françoise Plissart, Joachim Philippe, Benjamin Hautenauve

Montage

Valène Leroy, Kita Bauchet

Muziek

Siegfried Canto

Contactgegevens
Bekijk Contact info
(en screener)
(beschikbaar vanaf 20.03)