Beautiful ThingsGiorgio Ferrero & Federico Biasin

Een contemplatieve reis doorheen onze obsessieve consumptiemaatschappij. Een schitterende documentaire-symfonie rond de levenslijn van alledaagse objecten. Van het delven van de ruwe grondstoffen tot de uiteindelijke afvalverwerking, gedragen door een prachtige cinematografie en indrukwekkend soundscape.

We worden omringd door ontelbare spullen die we doorheen ons leven hebben verzameld. Al die spullen zijn ooit gemaakt, getest, getransporteerd en zullen uiteindelijk vernietigd worden. Een eeuwigdurende consumptieketting van grondstof tot afval. Opgebouwd als een symfonie in vier delen toont Beautiful Things vier mannen in een uitzonderlijke werkomgeving die deel uitmaakt van deze consumptieketting. Alles start bij het delven van ruwe olie in een woestijn, de basisgrondstof van heel wat consumptiegoederen. Op een immens cargoschip gaat het verhaal verder. Na de weidsheid van de woestijn en de oceaan brengt een akoestisch wetenschapper ons naar zijn echo-vrije testkamer om de reis te eindigen in een hels afvalverwerkingsbedrijf. Net als bij een symfonie zijn de vier delen onderling aan elkaar gelinkt, in een schitterend geheel waarbij zowel de soundscape als de beeldvoering perfect in elkaar passen.


Deze film maakt deel uit van het programmaonderdeel...

Outside the dox

Outside the Dox is de kleurrijke thuishaven van documentaires die durven afwijken van de klassieke aanpak. Films die experimenteren met vorm of inhoud en zo het genre verbreden en verrijken. Dit jaar onder andere een cinematografische parel die zonder woorden toch een indringende boodschap weet te brengen; een film die opgebouwd is als een symfonie en een film die volledig opgemaakt is uit found-footage materiaal.

Intrigerend, begeesterend, verontrustend en verruimend.Visueel Verbluffend Kunst

Vertoningen
Koop tickets

Extra info

De vertoning van 30.03 zal worden uitgeleid door de regisseur

Filminfo

REGIE Giorgio Ferrero & Federico Biasin
Italië, VS, Zwitserland
2017 95 min.
Engels gesproken
Geen ondertiteling


Programmaonderdeel

Outside the dox

credits
Regie

Giorgio Ferrero & Federico Biasin

Productiehuis

MyBossWas

Cinematografie

Federico Biasin

Montage

Enrico Aleotti ,Federico Biasin, Giorgio Ferrero,Filippo Vallegra

Muziek

Giorgio Ferrero, Rodolfo Mongitore

Contactgegevens
Bekijk Contact info