Bisbee '17Robert Greene

100 jaar geleden speelde zich in Bisbee, een stadje dichtbij de Mexicaanse grens, een hallucinant tafereel af: meer dan 1200 immigranten werden op brute wijze door de lokale sheriff en zijn medestanders naar de woestijn gebracht en voor dood achtergelaten. Filmmaker Robert Greene rekent samen met de huidige bewoners af met deze zwarte vlek in hun geschiedenis door deze na te spelen. Een creatieve, meeslepende documentaire die heden en verleden op slimme wijze samenbrengt.

The New York Times noteerde 'Bisbee ‘17' in het eindejaarslijstje van de allerbeste 10 films van 2018 op (een gedeelde) nummer 1. Een hele eer, maar meer dan verdiend. Want 'Bisbee ’17' is een uitzonderlijke documentaire die niet alleen een belangrijk ongekend stukje geschiedenis naar voor brengt, maar tegelijk linken legt met hedendaagse problematieken als immigratie en vakbondsprotesten. Robert Greene is een van de meeste creatieve hedendaagse documentairemakers die vaak ‘outside the box’ durft werken.

Door op ingenieuze manier te spelen met het concept van ‘naspelen’ brengt hij heden en verleden dichter bij elkaar. In zijn eerdere hybride documentaires 'Actress' en 'Kate Plays Christine' werd een actrice het ideale kanaal om een heel complexe zaak vatbaar te maken. Ons begrip van een gebeurtenis uit het verleden bestaat immers niet gewoon uit een opsomming van feiten. Het zit vol veronderstellingen en vooroordelen uit ons heden. Met 'Bisbee ’17' heeft Greene zichzelf overtroffen.


Deze film maakt deel uit van het programmaonderdeel...

Internationale selectie

Na een strenge selectie uit talloze inzendingen en wereldwijde festivalprospecties nomineerde DOCVILLE tien gloednieuwe auteursdocumentaires. Films die je naar alle uithoeken van de wereld brengen: van Kabul tot Mexico, van Nederland tot het onbestaande Transnistrië. De beste film wordt bekroond met de Canvas Juryprijs en komt op de longlist van de Academy Awards.Visueel Verbluffend Historische documentaire Sterke Verhalen USA

Vertoningen
Koop tickets

Filminfo

REGIE Robert Greene
VS
2018 112 min.
Engels gesproken
Geen ondertiteling


Programmaonderdeel

Internationale selectie

credits
Regie

Robert Greene

Producent

Bennett Elliott, Susan Bedusa, Douglas Tirola

Productiehuis

Doc Society

Cinematografie

Jarred Alterman

Montage

Robert Greene

Muziek

Keegan DeWitt

Contactgegevens
Bekijk Contact info