Bloody Nose, Empty PocketsBill Ross IV, Turner Ross

In een bedwelmende mix van documentaire en fictie duikt Bloody Nose, Empty Pockets onder in het smeuïge universum van een ouderwetse bruine kroeg in Las Vegas. Een fascinerende blik op een tragikomisch toevluchtsoord voor verloren zielen, waar de drank hen een dankbare afleiding biedt of net de dieperik in trekt. Dit meeslepend portret van een wereld vol kleurrijke personages werd door Rolling Stone getipt als één van de 10 beste Sundance-films.

In de Roaring 20s, een lokaal café aan de buitenrand van Las Vegas, schemert het altijd een beetje. Het is de thuishaven van Michael, een aan lager wal geraakte acteur die na sluitingstijd het café schoonmaakt. Maar vanaf morgen is dat allemaal voorbij, want het café sluit definitief de deuren. Tijdens de laatste 24 uur dat het café open is, druppelen de gasten één voor één binnen. Naarmate de avond vordert en de alcohol rijkelijk vloeit, komen de verhalen naar boven. Oprechte getuigenissen van ontgoocheling en verlies, maar ook van liefde en vriendschap. Dronken ontboezemingen, liefdesverklaringen of verwijten. Een prachtige ode aan de verbinding en troost die te vinden is in een groezelig café.


Deze film maakt deel uit van het programmaonderdeel...

Outside the dox

Outside the Dox is de kleurrijke thuishaven van documentaires die durven afwijken van de klassieke aanpak. Films die experimenteren met vorm of inhoud en zo het genre verbreden en verrijken. Zo zijn er niet-narratieve flms die de kijker onderdompelen in een bijzonder universum, of het nu een idyllische varkensstal is of een morsig bruin café. Maar ook flms die op een erg creatieve manier doen nadenken over bijzondere diepgaande onderwerpen, zoals camera surveillance of de utopie van de perfecte stad.
Of roze flamingo’s...Visueel Verbluffend USA

Vertoningen
Koop je ticket

Filminfo

REGIE Bill Ross IV, Turner Ross
VS
2020 98 min.
Engels gesproken
Ondertiteling: Nederlands


Programmaonderdeel

Outside the dox

credits
Regie

Bill Ross IV, Turner Ross

Productiehuis

Michael Gottwald / The Department of Motion Pictures, Chere Theriot

Cinematografie

Bill Ross IV, Turner Ross

Montage

Bill Ross IV

Muziek

Casey Wayne McAllister

Contactgegevens
Bekijk Contact info
(en screener)