Bring it to the People - The Film about the Brussels Jazz OrchestraGuy Fellemans

Meer dan drie jaar lang volgde filmmaker Guy Fellemans het Brussels Jazz Orchestra, het gerenommeerde jazz-orkest uit België. Telkens opnieuw gaat het muziekcollectief op zoek naar vernieuwing en verrassende manieren om jazz aantrekkelijk te maken. Een ongedwongen documentaire vol warmte en natuurlijk muziek.

Ruim 25 jaar geleden, in een kleine jazzclub in Brussel, ontstond het idee voor een orkest dat ondertussen behoort tot de wereldtop: het Brussels Jazz Orchestra. Met internationaal gelauwerde projecten als The Artist, samenwerkingen met grote binnen- en buitenlandse artiesten zoals Bert Joris, Enrico Pieranunzi en Maria Schneider maar ook verrassende partners als de De Frivole Framboos, weet het orkest steeds weer te verrassen, verwachtingen te overtreffen en nieuw publiek aan te spreken. Samenwerkingen met DJ Grazzhoppa en rapper Zed moeten een volgende generatie warm maken voor jazz. Het Brussels Jazz Orchestra bestaat uit topmuzikanten die samen zorgen voor de unieke sound van het orkest. De verrassende artistieke keuzes van het BJO zorgen soms voor spanningen binnen de groep. Maar ook de constante zoektocht naar dat perfecte samenspel dat enkel bereikt wordt wanneer elke muzikant op dezelfde lijn zit. De essentie van het BJO schuilt in de mix van professionaliteit, speelplezier en vriendschap.


Deze film maakt deel uit van het programmaonderdeel...

Leuven Jazz @ DOCVILLE

Dit jaar klinkt er een jazzy beat doorheen DOCVILLE. In samenwerking  met Leuven Jazz presenteert DOCVILLE een fijne selectie jazz documentaires: dé ultieme John Coltrane documentaire Chasing Trane en twee films over bands die, met veel muzikaal talent en een aanstekelijk spelplezier, de jazz levendiger dan ooit houden.Nederlands gesproken of ondertiteld Muziek

DOCVILLE is uitgesteld tot 23/9-1/10/2020. Meer info snel

Extra info

Deze vertoning wordt gevolgd door een mini-optreden door BJO leden Frank Vaganée (altsax), Hendrik Braeckman (gitaar) & Bart De Nolf (contrabas).

Filminfo

REGIE Guy Fellemans
België
2019 85 min.
Nederlands, Engels, Frans gesproken
Ondertiteling: Nederlands, Frans


Programmaonderdeel

Leuven Jazz @ DOCVILLE

credits
Regie

Guy Fellemans

Producent

ism CANVAS

Productiehuis

Bulletproof Cupid

Contactgegevens
Bekijk Contact info