Brussels Wild - De terugkeer van de roekenBernard Crutzen

Haal de ware vogelspotter in jou naar boven! Ontdek samen met filmmaker Bernard Crutzen welke vogels er verscholen zitten in onze Brusselse hoofdstad. Misschien spot je wel een pikzwarte kraai, een statige reiger, schattige musjes of zelfs een groene parkiet? En als je écht geluk hebt, ontwaar je een gigantische roek die al meer dan 50 jaar niet meer gezien werd. De film wordt ingesproken door bioloog en journalist Dirk Draulans. 

In 2011 besloten een aantal roekenparen om opnieuw te nestelen in de Belgische hoofdstad. Dat betekent dat de vogels, na 50 jaar afwezigheid, terug zijn in onze streek. Reden genoeg voor filmmaker Bernard Crutzen om na zijn eerste documentaire ('Brussels Wild') opnieuw het Brusselse dierenrijk onder de loep te nemen. Deze keer focust hij op de dieren in de lucht. Hij gaat op zoek naar de wilde vogels in Brussel en onderzoekt hun relatie met de inwoners van de stad. Naast een kleine (kraaien)kolonie in Ganshoren ontdekt hij ook reigers, mussen, gierzwaluwen, valken, parkieten en zelfs ooievaars. 

 

De vertoning van 23.03 is deel van de plechtige opening van ScienceVille voor kinderen. Koop een ticket voor je film en kom naar de officiële filmpremière, met nadien uiteraard(!) een heuse kinderreceptie.Natuur Ecologie

Vertoningen
Koop je ticket

Info

REGIE Bernard Crutzen
België
2024 52 min.
Nederlands gesproken
Geen ondertiteling

Vanaf 7 Jaar

Programmaonderdeel

ScienceVille voor Kinderen

credits
Regie

Bernard Crutzen

Contactgegevens
Bekijk Contact info
(en screener)
(beschikbaar vanaf 20.03)