California DreamsMike Ott

Velen voelen zich geroepen, maar weinigen zijn uitverkoren. Het maken in Hollywood blijft voor veel mensen dé ultieme droom, ook voor de vijf mensen die regisseur Mike Ott volgt in California Dreams. Op komische wijze en met een smakelijke mix van fictie en realiteit fileert regisseur Mike Ott de keerzijde van de medaille van deze ultieme ‘American Dream’. California Dreams wekt medelijden op, maar werkt zeker ook op de lachspieren van de kijker.

Velen voelen zich geroepen, maar weinigen zijn uitverkoren. Het maken in Hollywood blijft voor veel mensen dé ultieme droom, ook voor de vijf mensen die regisseur Mike Ott volgt in California Dreams. Op komische wijze en met een smakelijke mix van fictie en realiteit fileert regisseur Mike Ott haarscherp de tragikomische keerzijde van de medaille van deze ultieme ‘American Dream’. California Dreams volgt vijf mensen in hun bijna hopeloze zoektocht naar succes in Hollywood. Zo is er Cory, een acteur die geld inzamelt om zijn vliegticket naar Berlijn te betalen voor een auditie. Neal heeft een obsessie voor Taco Bell, maar droomt ondertussen van een carrière als scenarioschrijver. Ook de timide Patrick timmert aan de weg naar Hollywood. Carolan leeft al enkele jaren in haar auto, maar weet perfect wat ze zal zeggen wanneer ze haar Oscar in ontvangst mag nemen. Tot slot is ook Kevin, aka K-nine, overtuigd dat hij het als imitator kan maken in Hollywood. Al snel wordt duidelijk dat hun kans van slagen eerder klein is.

California Dreams bewandelt de dunne lijn tussen fictie en realiteit. Regisseur Mike Ott wisselt gescripte scènes af met beelden die de levens van de personages weergeeft zoals ze zijn. Dat zorgt voor een unieke combinatie van documentaire en comedyfilm. Director of photography Mike Gioulakis doet een uitstekende job achter de camera. Hij filmt schitterende beelden van landschappen en speelt op prachtige wijze met kleuren.Visueel Verbluffend USA

Vertoond op editie(s) 2017
Screened at edition(s) 2017

Info

REGIE Mike Ott
VS
82 min.
Engels gesproken
Geen ondertiteling

Programmaonderdeel

Internationale selectie

credits
Regie

Mike Ott

Producent

Nicole Arbusto, Heika Burnison, Alex Gioulakis

Productiehuis

Number 7 Films

Cinematografie

Mike Gioulakis

Montage

Adam Ginsberg, Joe Hernandez

Muziek

Toddrick Spalding

Contactgegevens
Bekijk Contact info
(en screener)
(beschikbaar vanaf 20.03)