Canvas AvondJan Antonissen & Luc Lemaitre

Als vaste partner presenteert Canvas traditiegetrouw een eigen programma op het festival. Op de Canvas-avond dit jaar een exclusieve preview van de gloednieuwe reeks De Onfatsoenlijken. Het populisme is alomtegenwoordig in de Europese Unie. De stem van de boze burger klinkt almaar luider, zowel aan de linker- als aan de rechterzijde. Waarom zijn zoveel burgers boos? De Onfatsoenlijken zoekt het antwoord in de levensverhalen van de mensen die zich afkeren van de traditionele politiek.

In elke aflevering zie je een parallelmontage van drie ‘onfatsoenlijke’ verhalen uit verschillende Europese landen, afgewisseld met archiefmateriaal. Oude fragmenten van de Europese droom van vrede en voorspoed worden gecombineerd met recente berichtgeving over de toestand in Europa.
 
Een zevendelige documentairereeks van Canvas in een productie van Panenka die de kijker aanzet tot zelfstandig denken in een debat dat almaar vaker wordt vergiftigd door nepnieuws. Gebaseerd op het gelijknamige boek van Jan Antonissen.

 Nederlands gesproken of ondertiteld Justitie Gezondheid

Vertoond op editie(s) 2020
Screened at edition(s) 2020

Info

Programmaonderdeel

Te Gast