Capital in the 21st CenturyJustin Pemberton

Het kapitalisme is gebaseerd op een fundamentele denkfout. Tot die conclusie kwam bestsellerauteur en professor in de economie Thomas Piketty. Kapitaal groeit sneller dan inkomsten. Dit zorgt ervoor dat rijken steeds rijker worden en armen armer. Het idee dat deze ongelijkheid zich automatisch zou wegwerken is gebaseerd op een foutieve analyse. Een kritische, onthullende blik op het kapitalisme met oplossingen hoe hier verandering in te brengen.

Toen Thomas Piketty enkele jaren geleden zijn boek Capital in the Twenty-First Century op de markt bracht, werd het een onverwachte bestseller. De gelijknamige documentaire brengt zijn ideeën helder in beeld. Een bijzonder interessante reis doorheen de geschiedenis van macht en welvaart, waarbij vooral de pijnpunten van het kapitalistische systeem worden blootgelegd. Hoe heeft ongelijkheid ons verleden vormgegeven en hoe werkt het nog steeds door in het heden? Maar de film biedt ook een vooruitblik op de toekomst. Piketty stelt concrete oplossingen voor die ons toelaten de donkere krochten van het kapitalisme te ontvluchten.

 

Let op: De vertoning tijdens de openingsavond (25.09) van het festival is verplaatst naar Het DepotNederlands gesproken of ondertiteld Economie Maatschappij Filosofie

Vertoond op editie(s) 2020
Screened at edition(s) 2020

Info

REGIE Justin Pemberton
Frankrijk, Nieuw-Zeeland
2019 103 min.
Engels gesproken
Ondertiteling: Nederlands

Programmaonderdeel

It's the economy stupid

credits
Regie

Justin Pemberton

Script

Matthew Metcalfe, Justin Pemberton, Thomas Pikkety

Producent

Matthew Metcalfe

Cinematografie

Darryl Ward, Jacob Bryant

Montage

Sandie Bompar

Muziek

Jean-Benoît Dunckel

Contactgegevens
Bekijk Contact info
(en screener)
(beschikbaar vanaf 20.03)