ChancelvieMarc-Henri Wajnberg

Chancelvie, 16 jaar, leeft al de helft van haar leven op straat in Kinshasa. Haar dagelijks leven is een uitdaging om klusjes te vinden, te eten, drinkwater te vinden, veilig te slapen. De twee jaar jongere Shekina wijkt niet van haar zijde. Nu ze zwanger is, wil Chancelvie het straatleven verlaten om haar zoon een beter leven te geven.

‘Phasers’ worden ze genoemd: de dakloze meisjes die in bendes door de straten van Kinshasa zwerven, op zoek naar geld, eten, een veilige plek om te slapen. Tussendoor helpen ze straatartiesten met het maken van kostuums, gemaakt van het afval dat ze vinden op straat: oude telefoons, plastic flesjes, roestige auto-onderdelen, gebroken spiegels. Tijdens kleurrijke parades vol muziek en dans, vragen ze aandacht voor hun situatie. Nu Chancelvie binnenkort moeder wordt, wil ze weg van de straat, om een nieuw leven op te bouwen met haar zoon. Dat wil zeggen dat ze zal moeten afscheid nemen van iedereen en alles wat ze kent. Het lot heeft haar op straat gezet, zal haar vastberadenheid haar daar weg krijgen?
 


Deze film maakt deel uit van het programmaonderdeel...

Nationale selectie

DOCVILLE presenteert tien ijzersterke Belgische documentaires. Films die onbekend terrein in eigen land verkennen, zoals de oudste kunstgalerij van België of een jeugdgevangenis, maar ook films die over de landsgrenzen heen kijken. Films gemaakt door zowel ervaren rotten in het vak als door jonge, nieuwe talenten. De sterkste productie mag zich de winnaar noemen van de Juryprijs voor Beste Belgische Documentaire. 

 Afrika Coming of age

Vertoningen
Meer info over data en ticketverkoop vanaf 19 mei

Filminfo

REGIE Marc-Henri Wajnberg

2021 22 min.
gesproken
Geen ondertiteling


Programmaonderdeel

Nationale selectie

credits
Regie

Marc-Henri Wajnberg

Producent

Marc-Henri Wajnberg, Catherine Boes, Théophile Djwa Mbane

Contactgegevens
Bekijk Contact info
(en screener)