Charleroi: Le Pays Aux 60 MontagnesGuy-Marc Hinant

Een visueel essay over een industriële stad in al zijn facetten. Charleroi, aan de oevers van de Samber is broeierige metropool waarin René Magritte, een daklozenkamp, voorvechters van een nieuwe stadsinrichting, dieprode socialisten, de ontdekker van de Big Bang en de supporters van de Zebra’s elkaar kruisen. Charleroi staat aan het begin van een nieuw tijdperk, maar niemand weet goed hoe dat er zal uitzien.

Charleroi, het voormalig epicentrum van de Europese steenkool- en staalindustrie, is een stad in verval zonder meteen zicht op een betere toekomst. Het is ook de geboortestad van schrijver, muziekproducer en filmmaker Guy-Marc Hinant. Herinneringen uit zijn kindertijd brengen verborgen plekjes aan het licht in de donkere stad. Ze zijn de poëtische noot in deze eigenzinnig en eclectische geschiedenis van Charleroi. Het verhaal van de glorie en ondergang van het industriële wonder wordt verweven met zijn persoonlijke trauma’s en verstomde jeugdherinneringen. Het is een heen-en-weer gaan in tijd en ruimte met als enige constante de lichten van stad tegen het donkere achterland.


Deze film maakt deel uit van het programmaonderdeel...

Nationale selectie

DOCVILLE presenteert de tien beste Belgische documentaires van het voorbije jaar, zowel Franstalige als Nederlandstalige producties. Films over grote Belgische persoonlijkheden of hedendaagse problematieken, maar ook films die over onze landsgrenzen heenkijken. De sterkste film mag zich de winnaar noemen vande Juryprijs voor Beste Belgische Documentaire. De meeste films worden uitgeleid door de regisseur.Visueel Verbluffend Maatschappij Armoede Portret

Vertoningen
Koop tickets

Filminfo

REGIE Guy-Marc Hinant
België
2018 126 min.
Frans gesproken
Ondertiteling: Engels


Programmaonderdeel

Nationale selectie

credits
Regie

Guy-Marc Hinant

Producent

Michel Steyaert, Manu Riche

Productiehuis

Centre Vidéo de Bruxelles – CVB, Riche, Riche & Riche

Cinematografie

Vincent Pinckaers

Montage

Simon Arazi

Muziek

Xavier Hinant

Contactgegevens
Bekijk Contact info