Chasing Trane: The John Coltrane DocumentaryJohn Scheinfeld

John Coltrane is een legende, een begeesterende en outside-the-box muzikant die met zijn buitengewone talent muziekgrenzen kon overstijgen. Naast collega’s en muziekkenners brengt niemand minder dan Oscarwinaar Denzel Washington de saxofoongrootheid tot leven via een unieke voice-over.

John Coltrane (1926-1967) begon als jonge twintiger in de bigband van Dizzy Gillespie. Maar pas wanneer hij afstand doet van drugs, begint zijn grootste ontwikkeling als saxofonist. Zijn spel, ook op de sopraansax, wordt vrijer en hij ontdekt zijn kwaliteiten als componist. De laatste jaren werd zijn werk nog woester en mystieker. Amper 40 was hij toen hij na een Japanse tournee bezweek aan leverkanker. Ondanks zijn veel te korte leven is zijn invloed op de muziekwereld tot op vandaag niet te onderschatten. Chasing Trane is dé ultieme John Coltrane documentaire. Sonny Rollins, Bill Clinton, huidige stersaxofonist Kamasi Washington en vele anderen duiden wat Coltrane zo bijzonder maakt, als muzikant en als mens. Ook Coltrane zelf komt indirect aan het woord: Oscarwinaar Denzel Washington spreekt Coltrane’s teksten uit albumhoezen en interviews uit en brengt de saxofoon-grootheid zo echt tot leven, als man en als artiest.


Deze film maakt deel uit van het programmaonderdeel...

Leuven Jazz @ DOCVILLE

Dit jaar klinkt er een jazzy beat doorheen DOCVILLE. In samenwerking  met Leuven Jazz presenteert DOCVILLE een fijne selectie jazz documentaires: dé ultieme John Coltrane documentaire Chasing Trane en twee films over bands die, met veel muzikaal talent en een aanstekelijk spelplezier, de jazz levendiger dan ooit houden.Muziek Portret

DOCVILLE is uitgesteld tot 23/9-1/10/2020. Meer info snel

Filminfo

REGIE John Scheinfeld
VS
2016 99 min.
Engels gesproken
Geen ondertiteling


Programmaonderdeel

Leuven Jazz @ DOCVILLE

credits
Regie

John Scheinfeld

Productiehuis

Meteor 17, Crew Neck Productions

Cinematografie

Stan Taylor

Montage

Peter Lynch

Contactgegevens
Bekijk Contact info