Citizen SleuthChris Kasick

True Crime is populairder dan ooit. Podcasts van amateurspeurneuzen als Emily Nestor zijn erg lucratief. Zij onderzoekt een mogelijk moord (en doofpot er rond) op een jonge vrouw.  Maar wat als true crime te veel business wordt? Wordt het aantal luisteraars belangrijker dan de waarheid?

Emily Nestor uit West-Virginia heeft een missie. Ze wil aantonen dat de verongelukte Jaleayah Davis eigenlijk vermoord is. In haar podcast toeste ze vooral de theorieën van de moeder van het slachtoffer. De podcast groeit in korte tijd uit tot een succes en maakt van Nestor een lokale bekendheid. Maar kan de conclusie ooit zijn dat Davis toch gewoon verongelukt is? Verliest Nestor dan niet in één klap zowel haar publiek als haar status en inkomen? Een kritische kijk naar het fenomeen van amateurspeurders die op de stoel van deskundigen plaatsnemen en geld verdienen aan het leed van anderen.


Deze vertoning maakt deel uit van het programmaonderdeel...

Spectrum

Een uiterst gevarieerde selectie films die de echte documentaireliefhebber niet mag missen. Films die furore maken in het internationale filmfestivalcircuit of net onbekende pareltjes die de programmator met plezier aan je voorstelt. Stuk voor stuk films die een toonbeeld zijn van waar DOCVILLE voor staat: sterke auteursfilms die het grote scherm verdienen.Spannend Sterke Verhalen USA Media

Vertoningen
Koop je ticket

Info

REGIE Chris Kasick
VS
2023 82 min.
Engels gesproken
Ondertiteling: Engels

Programmaonderdeel

Spectrum

credits
Regie

Chris Kasick

Producent

Chris Kasick, Tyler Davidson, Fabiola Washburn, Drew Sykes, Jared Washburn

Cinematografie

Jared Washburn

Montage

Jeff Gilbert

Contactgegevens
Bekijk Contact info
(en screener)
(beschikbaar vanaf 20.03)