City of GhostsMatthew Heineman

Hoe kunnen gewone burgers zich verzetten tegen IS? De groepering ‘Raqqa is Being Slaughtered Silently’ gebruikt een aparte vorm van oorlogsvoering in de strijd tegen IS: journalistiek. Oscargenomineerd regisseur Matthew Heineman (Cartel Land) volgt hen in hun moedige poging de propaganda die de terroristen verspreiden, te weerleggen. De impact op de levens van de activisten is dan ook heel groot.

Hoe kunnen gewone burgers zich verzetten tegen IS? De groepering ‘Raqqa is Being Slaughtered Silently’ gebruikt een aparte vorm van oorlogsvoering in de strijd tegen IS: journalistiek. Oscargenomineerd regisseur Matthew Heineman (Cartel Land) volgt hen in hun moedige poging om de voortdurende stroom aan misinformatie door de terroristen, te weerleggen. De impact op de levens van de activisten is dan ook heel groot. Nadat hun land in 2014 was overgenomen door IS namen een aantal anonieme Syrische activisten de strijdbijl op. City of Ghosts volgt het verhaal van een groepje moedige burgers die als journalisten aan de slag gaan in de strijd tegen de propaganda en foutieve informatie verspreid door IS. Ze leven ondergedoken, steeds op de vlucht en riskeren hun leven voor het verzet tegen de grootste terroristische organisatie van het moment.

City of Ghosts is een zeer persoonlijk en spannend verhaal dat een unieke inkijk geeft in de levens van de leden van ‘Raqqa is Being Slaughtered Silently’. Regisseur Matthew Heineman won met City of Ghosts de Candescent Award op het prestigieuze Sundance Film Festival. Daar is hij geen onbekende: vorig jaar won hij er nog de juryprijs voor beste regie met zijn vorige film Cartel Land. Die film leverde hem tevens drie Emmy Awards én een Oscarnominatie voor beste documentaire op. In City of Ghosts weet hij op schitterende wijze de moeilijkheden en persoonlijke opofferingen van de leden van RBSS vast te leggen. De man weet waar hij mee bezig is.Oorlog & conflict Media Sterke Verhalen

Vertoond op editie(s) 2017
Screened at edition(s) 2017

Info

REGIE Matthew Heineman
VS
92 min.
Arabisch gesproken
Ondertiteling: Engels

Programmaonderdeel

Weten & Geweten

credits
Regie

Matthew Heineman

Producent

Matthew Heineman

Productiehuis

Our Time Projects, A&E Films

Cinematografie

Matthew Heineman

Montage

Matthew Hamachek, Pax Wassermann, Matthew Heineman

Muziek

Jackson Greenberg, H. Scott Salinas

Contactgegevens
Bekijk Contact info
(en screener)
(beschikbaar vanaf 20.03)