Closing TimeNicole Vögele

Drie uur ’s nachts in Taipei, een stad die nooit slaapt. Aan een druk kruispunt hebben Mr Kuo en zijn vrouw een simpel eetstandje, waar ze koken voor iedereen die de nacht trotseert. Een oneindig ballet van nachtbrakers, gehaaste leveranciers, vluchtige gesprekken in een regenachtig, met neon belicht anoniem hoekje van de stad creëert een intrigerende, hypnotische kijkervaring.

Onder het tl-licht van een viaduct is er, zelfs midden in de nacht, nog steeds veel bedrijvigheid. Kuo en zijn vrouw runnen er hun eenvoudig eettentje, scooters rijden door de wirwar van koopwaar, knalrode vissen in een aquarium geven elkaar kusjes. Regisseur Nicole Vögele registreert in alle rust, wijde shots worden afgewisseld met close-ups. Soms zijn de beelden ronduit humoristisch, zoals wanneer een loslopende hond rustig wacht met oversteken tot het voetgangerslicht op groen springt. Soms duurt het even voor we doorhebben wat of wie we nu precies zien, maar het hypnotiserende ritme blijft intrigeren. 'Closing Time' viel al in de prijzen, o.a. met de Speciale Juryprijs van het prestigieuze filmfestival van Locarno. Een fascinerende en speelse kijkervaring die je meeneemt naar de andere kant van de wereld.


Deze film maakt deel uit van het programmaonderdeel...

Internationale selectie

Na een strenge selectie uit talloze inzendingen en wereldwijde festivalprospecties nomineerde DOCVILLE tien gloednieuwe auteursdocumentaires. Films die je naar alle uithoeken van de wereld brengen: van Kabul tot Mexico, van Nederland tot het onbestaande Transnistrië. De beste film wordt bekroond met de Canvas Juryprijs en komt op de longlist van de Academy Awards.Visueel Verbluffend Maatschappij Magisch realisme

Vertoningen
Koop tickets

Filminfo

REGIE Nicole Vögele
Duitsland, Zwitserland
2018 116 min.
Chinees gesproken
Ondertiteling: Engels


Programmaonderdeel

Internationale selectie

credits
Regie

Nicole Vögele

Productiehuis

Beauvoir Films / Filmakademie Baden-Wurttemberg

Cinematografie

Stefan Sick

Montage

Hannes Bruun

Muziek

Alva Noto, Kevin Drumm, Jonathan Schorr

Contactgegevens
Bekijk Contact info