Cyborgs Among UsRafel Duran Torrent

Ontmoet Neil Harbission, de man die via een implantaat dat rechtstreeks werd aangesloten op zijn hersenen infrarood kan kijken. Ingebouwde technologie wordt niet alleen gebruikt om handicaps te overwinnen, maar geeft de mens ook ongeziene nieuwe mogelijkheden.

De medische technologie – momenteel nog voornamelijk gericht op het overbruggen van handicaps – zet rasse schreden vooruit. De versmelting van mens en machine is niet langer iets uit een science fiction film, maar meer en meer realiteit. Cyborgs willen daar nog een stap verder in gaan: de ultieme fysieke samensmelting van mens en machine, met het doel de capaciteiten van de mens uit te breiden.

De eerste cyborgs hebben de grenzen van hun menselijk kunnen al overschreden, puur omdat het kan. Thuis, in werkplaatsen en in tattooshops, met eenvoudige apparatuur en een doe-het-zelfaanpak. Nu worden ze nog beschouwd als excentriekelingen, maar in de toekomst bekijken we ze misschien wel als pioniers. In Cyborgs among us maken we kennis met een aantal van deze verkenners en met het onderzoek op het vlak van medische technologie. Maar ook de sociale en ethische dilemma's van een cyborgsamenleving worden belicht.

 

 

Concentratieniveau
toegankelijk


 Wetenschap Toekomstbeelden

Vertoond op editie(s) 2018
Screened at edition(s) 2018

Info

REGIE Rafel Duran Torrent
Frankrijk, Spanje
2017 75 min.
Duits, Engels en Spaans gesproken
Ondertiteling: Engels

Programmaonderdeel

ScienceDocs

credits
Regie

Rafel Duran Torrent

Producent

Pilar Razquin

Productiehuis

Media 3.14

Cinematografie

Yoan Cart

Montage

Carlos Prieto Cabrera

Muziek

Stéphane López

Contactgegevens
Bekijk Contact info
(en screener)
(beschikbaar vanaf 20.03)