Danger ZoneVita Maria Drygas

Als toerist naar een oorlogsgebied afzakken voor de ultieme ervaring? Het is mogelijk met enkele touroperators die reizen naar conflictgebieden organiseren. Voor de spanning, om terug te voelen dat je leeft of om het na te kunnen vertellen als stoer verhaal. Een hallucinante botsing tussen twee werelden.

Eleonora wil haar eigen ‘lege’ leven in Los Angeles even doorbreken en hoopt in Afghanistan een ‘rauwe en echte’ wereld te  ontdekken. Rick kon niet in dienst en besloot als alternatief zijn eigen 'conflictzone- tours' te organiseren, met beloftes van echte munitie en reëel gevaar. Leidt het bij de reizigers tot een besef dat ze geluk hebben dat ze niet toevallig geboren zijn in oorlogsgebied? En hoe ervaren de locals, die zonder enige keuze vastzitten in een conflict, het bezoek van zoekende toeristen?


Deze vertoning maakt deel uit van het programmaonderdeel...

Spectrum

Een uiterst gevarieerde selectie films die de echte documentaireliefhebber niet mag missen. Films die furore maken in het internationale filmfestivalcircuit of net onbekende pareltjes die de programmator met plezier aan je voorstelt. Stuk voor stuk films die een toonbeeld zijn van waar DOCVILLE voor staat: sterke auteursfilms die het grote scherm verdienen.Sterke Verhalen Oorlog & conflict

Vertoningen
Koop je ticket

Info

REGIE Vita Maria Drygas
Polen
2023 93 min.
Engels, Italiaans, gesproken
Ondertiteling: Engels

Programmaonderdeel

Spectrum

credits
Regie

Vita Maria Drygas

Contactgegevens
Bekijk Contact info
(en screener)
(beschikbaar vanaf 20.03)