De Chaque InstantNicolas Philibert

Tienduizenden jonge mensen beginnen jaarlijks aan een studie verpleegkunde. Een intensief en moeilijk parcours, waarbij ze niet alleen veel kennis opdoen en technische handelingen leren, maar zich ook voorbereiden op grote verantwoordelijkheden. Een ontroerende confrontatie die de menselijke fragiliteit niet uit de weg gaat.

Ambitie en idealisme gaan hand in hand. De studenten aan "Instituut voor Verpleegkunde" leggen zich toe op kwetsbare lichamen die zorg en kennis behoeven. Een leerproces met veel hoogten en laagten. Al op jonge leeftijd worden ze geconfronteerd met de menselijke fragiliteit, ziekte, lijden, gewonde zielen en kwetsbare lichamen. Precieze handelingen maken deel uit van een strikte procedure want de duivel zit hem vaak in de details. Zo leren ze dat ontsmetten een zaak is van leven en dood in een ruimte waar het krioelt van zieken. Via een zorgzame blik volgen we de jongelingen in hun oefensessies. Een beelddocument dat spreekt over ons, en onze menselijkheid. Weg van de klassieke reportages of de sensatiezucht over verhalen in hospitalen. Een eenvoudig, bescheiden en nieuwsgierige vertelling over mensen die we kunnen omschrijven als helden.


Deze film maakt deel uit van het programmaonderdeel...

Spectrum

Een uiterst gevarieerde selectie films die de echte documentaireliefhebber niet mag missen. Films die furore maken in het internationale filmfestivalcircuit of net onbekende pareltjes die programmator met plezier aan je voorstelt. Stuk voor stuk films die een toonbeeld zijn van waar DOCVILLE voor staat: sterke auteursfilms die het grote scherm verdienen.Gezondheid Psychologie Nederlands gesproken of ondertiteld

Vertoningen
Koop tickets

Extra info

Deze vertoning zal uitgeleid worden door een verantwoordelijke van de opleiding verpleegkunde van het UCLL

Filminfo

REGIE Nicolas Philibert
Frankrijk
2018 105 min.
Engels gesproken
Ondertiteling: Nederlands, Frans


Programmaonderdeel

Spectrum

credits
Regie

Nicolas Philibert

Producent

Denis Freyd

Productiehuis

Archipel 33

Cinematografie

Nicolas Philibert

Montage

Janusz Baranek, Nicolas Philibert

Contactgegevens
Bekijk Contact info