De (nefaste?) rol van de Voedingsindustrie

Voeding is alomtegenwoordig, of althans: ongezonde voeding. Gepusht door miljarden aan reclameboodschappen wordt eten, ontworpen om je hongergevoel te misleiden, steeds ongezonder. Van kunstsuikers die je lichaam misleiden tot namaak vleessmaak. Wat zijn de gevaren van ultra-processed foods? Wat is de verantwoordelijkheid van de industrie? Biedt plantaardig “vlees” een gezond alternatief? En wat kunnen wij als consument nu eigenlijk zélf doen?

 

Panelgesprek met  Amy Verbeke (Mosquito in the room), Prof. Lieven Thorrez (KU Leuven, Kulak), Laura Clays (Public Affairs & Media Relation Officer Testaankoop), Pieter Brughmans (diëtist) and moderator Eva Kestermont (Journalist, De Morgen).



Wetenschap Gezondheid Economie Ecologie

Vertoond op editie(s) 2024
Screened at edition(s) 2024

Info

Programmaonderdeel

Docville PLUS | ScienceVille