De Platte Aarde: Zo gek nog niet

De aarde is plat, beweren steeds meer mensen wereldwijd. Sommigen halen de schouders op, anderen lachen hen vol ongeloof vierkant uit en nog anderen gaan de uitdaging aan om hun pseudowetenschappelijke argumenten te ontkrachten. Daniel J. Clark neemt nog een andere weg. Hij slaat Amerika’s bekendste platte-aarder Mark Sargent niet om de oren met striemende tegenargumenten, maar benadert hem en zijn entourage met nieuwsgierigheid, empathie en een vleugje humor.

I.s.m. SKEPP bespreken Brecht Decoene en Frank Verhoft het fenomeen van het platte-aardegeloof. Marleen Finoulst leidt het gesprek.

 


Deze film maakt deel uit van het programmaonderdeel...

Docville PLUS

DOCVILLE+ zijn nagesprekken, debatten, uitgebreide lezingen, ... die vertrekken van een onderwerp aangehaald door een film, maar de concrete film overstijgen. Tenzij anders aangegeven is DOCVILLE+ gratis toegankelijk, wel wordt voorrang gegeven aan het publiek met een ticket voor de bijbehorende film. Mocht er meer interesse zijn dan de zaal aankan, worden eerst de tickethouders binnengelaten.Wetenschap Kritisch denken USA Nederlands gesproken of ondertiteld

Vertoningen
Tafelgesprek gaat door op zon 31.03 om 19:00 in 30CC/Wagenuys
DOCVILLE+ bijwonen is gratis, indien volzet wordt er voorrang gegeven aan de bezoekers met een filmticket voor de bijbehorende vertoning.

Filminfo


Programmaonderdeel

Docville PLUS