De Wilde StadMark Verkerk

Natuur is overal. Ook waar je het niet zou verwachten, zoals in de stad. Bergketens van glas en beton, industriële savannes, kilometers rioolbuizen. Voor een groot aantal wilde dieren, bomen en planten zijn straten, tunnels, waterwegen en gebouwen van baksteen net zo geschikt en aantrekkelijk als een oerbos of een moeras. Naast de verwilderde huiskatten, verdwaalde meeuwen en onvermijdelijke ratten, is de stad ook een thuis voor tal van exoten zoals de halsbandparkieten, Amerikaanse kreeftjes, nijlganzen. De kat Abatutu neemt de kijker op een ontdekkingstocht door de wildernis van Amsterdam.

'De Wilde Stad' is na 'De Nieuwe Wildernis' en 'Holland: natuur in de delta' de derde en laatste film over natuur in Nederland. De filmmakers werkten samen met een team biologen meer dan 3 jaar aan de film. Het resultaat is niet minder dan een openbaring waardoor je nooit meer hetzelfde naar de stad zal kijken.


Deze film maakt deel uit van het programmaonderdeel...

Young Docs

DOCVILLE pakt uit met een selectie documentaires op maat van de jonge kijker: films die hun blik op de wereld verruimen. Verhalen over een vreemde wereld ver weg, of omgekeerd over onze eigen bekende wereld, maar dan vanuit een geheel nieuw standpunt bekeken. De perfecte films voor een extra dosisnieuwsgierigheid en inlevingsvermogen bij kinderen vanaf 6 jaar.



Natuur Nederlands gesproken of ondertiteld

Vertoningen
Koop tickets

Filminfo

REGIE Mark Verkerk
Nederland
2017 85 min.
Nederlands gesproken
Geen ondertiteling


Programmaonderdeel

Young Docs

credits
Regie

Mark Verkerk

Contactgegevens
Bekijk Contact info