Draw for Change - Drawing A Line (India)Sama Pana

De geëngageerde tekeningen van Sama Pana hebben veel aanhang bij jonge, progressieve Indiërs, maar veroorzaken ook veel ophef: ze wordt aangeklaagd voor drie van haar cartoons. Met humor en volharding, maar ook met twijfel en angst wacht Taneja haar proces af.

De documentaireeks Draw for Change zoomt in zes afleveringen in op vrouwelijke cartoonisten van over de hele wereld die maatschappelijke grenzen en normen uitdagen. De Sanitary Panels zijn populair bij jonge, vrijgevochten Indiërs. Via eenvoudige stokfiguurtjes geeft de cartooniste scherpe sociaal-politieke commentaar op de Indiase maatschappij. Maar dat is niet zonder gevaar: in december 2020 werd ze juridisch aangeklaagd voor drie cartoons. Ze moet extreem voorzichtig zijn, niet alleen in haar tekeningen, maar ook in haar betrokkenheid met deze documentaire.

Deze film maakt deel uit van de reeks Draw or Change!, gecreëerd door Vincent Coen & Guillaume Vandenberghe.

 

Voor en na de vertoning kan je de VR experience Existimos Resistimos meemaken, deze werd speciaal voor de Draw for Change reeks ontwikkeld. (gratis, in dezelfde ruimte)


Deze vertoning maakt deel uit van het programmaonderdeel...

TOPICS

Topfilms over hedendaagse hete hangijzers. Films die een kritische blik werpen op onze wereld, vragen durven stellen en je stof tot nadenken geven over onderwerpen die ons allemaal aangaan. Topics verzamelt een opmerkelijke reeks films die je geest verscherpen en je voer voor discussie gevenMaatschappij en opvoeding Portret Kunst

Vertoningen
Koop je ticket

Extra info

Deze vertoning is in aanwezigheid van de regisseur en cartoonist uit de film.

Info

REGIE Sama Pana
België
2023 74 min.
Engels, Hindi gesproken
Ondertiteling: Nederlands

Programmaonderdeel

TOPICS

credits
Regie

Sama Pana

Productiehuis

Clin d'oeil films

Contactgegevens
Bekijk Contact info
(en screener)
(beschikbaar vanaf 20.03)