Eating AnimalsChristopher Quinn
Deze bewerking van het gelijknamige boek van Jonathan Safran Foer is een wake-up call die doet nadenken over de industriële vleesproductie en de prijs die mens, dier én natuur betalen voor de consumptie van goedkoop geproduceerd dierlijk voedsel. Verteld door Nathalie Portman.
Jonathan Safran Foer schreef jaren geleden het boek Eating Animals. Vanuit de vraag waarom we eigenlijk vlees eten, daalde hij af in de ontluisterende wereld van de bio-industrie. Een industrie die eindeloze hoeveelheden vlees- en zuivelproducten lijkt de produceren, zonder enige kritische reflectie over de impact van het consumeren van dieren en de afbraak van de traditionele landbouw. De film illustreert de zoektocht van Foer naar de reden waarom we vlees zijn gaan eten. Het biedt, net als het boek, een waslijst van redenen om de vleesconsumptie te minderen en de productie van dierlijk voedsel aan banden te leggen.
Info
REGIE Christopher Quinn
VS
2017 94 min.
Engels gesproken
Ondertiteling: Engels
Programmaonderdeel
Weten & Geweten
credits
Regie
Christopher Quinn
Producent
Christopher Quinn, Jonathan Safran Foer, Natalie Portman
Cinematografie
Mott Hupfel
Montage
Mary Lampson, Geoffrey Richman
Muziek
Daniel Hart
Contactgegevens
Bekijk Contact info(en screener)
(beschikbaar vanaf 20.03)