Eating AnimalsChristopher Quinn

Deze bewerking van het gelijknamige boek van Jonathan Safran Foer is een wake-up call die doet nadenken over de industriële vleesproductie en de prijs die mens, dier én natuur betalen voor de consumptie van goedkoop geproduceerd dierlijk voedsel. Verteld door Nathalie Portman.

Jonathan Safran Foer schreef jaren geleden het boek Eating Animals. Vanuit de vraag waarom we eigenlijk vlees eten, daalde hij af in de ontluisterende wereld van de bio-industrie. Een industrie die eindeloze hoeveelheden vlees- en zuivelproducten lijkt de produceren, zonder enige kritische reflectie over de impact van het consumeren van dieren en de afbraak van de traditionele landbouw. De film illustreert de zoektocht van Foer naar de reden waarom we vlees zijn gaan eten. Het biedt, net als het boek, een waslijst van redenen om de vleesconsumptie te minderen en de productie van dierlijk voedsel aan banden te leggen.



Ecologie Economie Filosofie Maatschappij

Vertoond op editie(s) 2018
Screened at edition(s) 2018

Info

REGIE Christopher Quinn
VS
2017 94 min.
Engels gesproken
Ondertiteling: Engels

Programmaonderdeel

Weten & Geweten

credits
Regie

Christopher Quinn

Producent

Christopher Quinn, Jonathan Safran Foer, Natalie Portman

Cinematografie

Mott Hupfel

Montage

Mary Lampson, Geoffrey Richman

Muziek

Daniel Hart

Contactgegevens
Bekijk Contact info
(en screener)
(beschikbaar vanaf 20.03)