Een nieuwe blik op het koloniale verleden?

De renovatie van het Afrika Museum in Tervuren is voor regisseur Matthias De Groof de ideale aanleiding om onze blik op het Belgische koloniale verleden te bestuderen. Impliceert de facelift van het museum dat dit verleden ge(her)interpreteerd moest worden? Sloopte het museum niet alleen oude muren maar ook de oude koloniale visie in zijn nieuwe opstelling? En is men erin geslaagd om ook de stem van de Afrikaanse diaspora te laten weerklinken? VRT-journalist en Congo-kenner Peter Verlinden sluit aan vanuit zijn expertise.

I.s.m. 

 


Deze film maakt deel uit van het programmaonderdeel...

Docville PLUS

DOCVILLE+ zijn nagesprekken, debatten, uitgebreide lezingen, ... die vertrekken van een onderwerp aangehaald door een film, maar de concrete film overstijgen. Tenzij anders aangegeven is DOCVILLE+ gratis toegankelijk, wel wordt voorrang gegeven aan het publiek met een ticket voor de bijbehorende film. Mocht er meer interesse zijn dan de zaal aankan, worden eerst de tickethouders binnengelaten.Historische documentaire Nederlands gesproken of ondertiteld

Vertoningen
Tafelgesprek gaat door op zat 30.03 om 17:00 in ZED-Vesalius Deze lezing maakt deel uit van Davidsfonds Academy @ DOCVILLE.
Niet-deelnemers aan deze dag kunnen een apart ticket kopen aan de festivalbalie

Filminfo


Programmaonderdeel

Docville PLUS