Eternal YouHans Block, Moritz Riesewieck

Stel je voor dat jouw achterkleinkinderen over 100 jaar met een digitale versie van jezelf zouden kunnen spreken. Ze horen jouw stem, luisteren naar jouw herinneringen en zien jouw gezicht. Een vergezocht idee dat nergens op slaat? Alvast niet volgens deze Amerikaanse start-up die gelooft in onsterfelijkheid als verkoopproduct.

Geloof jij in eeuwig leven? Met Eternal You verkennen documentairemakers Hans Block en Moritz Riesewieck alvast een gegeven dat hier akelig dicht bij in de buurt komt. Gebruikmakend van Artificiële Intelligentie creëren start-ups namelijk virtuele avatars van overledenen om hun herinnering levend te houden. Dankzij die simulatie kunnen familieleden weer interageren met hun dierbare overledene, alsof ze nog in levenden lijve voor hen stonden. De avatars worden betrokken in het dagelijks leven, en stellen de achtergebleven familie in staat om hun geliefde virtueel levend te houden. Is dit echter een sprookje dat te mooi is om waar te zijn? Is dit een fantastische nieuwe ontwikkeling die soelaas brengt voor het gemis, of is dit louter een commerciële zet die aast op kwetsbare rouwende mensen? In een gebalanceerde overweging worden naast ondernemers en klanten ook experts gehoord en worden de ethische vragen ontleed die deze nieuwe en grillige technologie met zich meebrengt. 


Deze vertoning maakt deel uit van het programmaonderdeel...

ScienceVille

ScienceVille brengt voor het tweede jaar op rij recente wetenschappelijke documentaires die je écht gezien moet hebben. Daarnaast zijn er ook panelgesprekken, workshops, debatten, ScienceVille voor Kinderen, de prijs voor Beste Wetenschappelijke Documentaire én het bezoek van Nobelprijswinnaar prof. Kip Thorne. ScienceVille is terug, en hoe!Wetenschap Artificiële intelligentie Maatschappij en opvoeding Filosofie

Vertoningen
Koop je ticket

Extra info

De vertoning van 24.03 wordt gevolgd door een DOCVILLE+ - Onsterfelijk via AI - Droom of Nachtmerrie

Meet the expert

Onze DOCVILLE expert leidt één van deze voorstellingen uit. Wil je meer weten over dit onderwerp, bekijk de lees-, luister- en kijktips van onze expert.
>> Meet the expert Prof. Katleen Gabriels

Info

REGIE Hans Block, Moritz Riesewieck
Duitsland, VS
2024 87 min.
Engels gesproken
Ondertiteling: Engels

Programmaonderdeel

ScienceVille

credits
Regie

Hans Block, Moritz Riesewieck

Producent

Christian Beetz, Georg Tschurtschenthaler

Contactgegevens
Bekijk Contact info
(en screener)
(beschikbaar vanaf 20.03)