Europe, She LovesJan Gassmann

Wat denken en voelen hedendaagse twintigers in Europa? In een periode dat de eenheid van Europa steeds verder weg lijkt, maakt de jonge regisseur Jan Gassman een intiem portret van vier jonge koppels in Europa.

In Dublin proberen Siobhan en Terry een leven te leiden zonder drugs, in Tallin hoopt jonge moeder Veronika dat Harri beter zou opschieten met haar zoontje. Penny overweegt om haar oudere vriend en Tessaloniki te verlaten en te gaan werken in Italië. En in Sevilla leeft het nieuwe koppel Juan en Caro van de liefde en de passie, zonder te denken aan de toekomst.

Als in een mozaïekfilm worden de verhalen van de vier koppels door elkaar geweven, ze vormen een prachtig intiem tijdsdocument over hedendaagse twintigers. Ze delen dezelfde zorgen en verlangens, en hun relaties zijn vaak een ontsnapping aan de sociale en economische dip waarin hun land zich bevindt. Maar er is ook vreugde en feesten en seks. Het is verbazingwekkend hoe dicht regisseur Gassman tot bij de koppels mag komen. Ze hebben er geen enkele moeite mee dat de camera hun dromen, zwakheden en intieme momenten observeert. In episodes weet hij daardoor de essentie van hun persoonlijke levenshouding te vatten in beelden. Een intieme inkijk in het hart en de ziel van jonge mensen.Maatschappij Portret Armoede Coming of age

Vertoond op editie(s) 2016
Screened at edition(s) 2016

Info

REGIE Jan Gassmann
Duitsland, Zwitserland
100 min.
Engels, Ests, Grieks, Spaans gesproken
Ondertiteling: Engels

Programmaonderdeel

Internationale selectie

credits
Regie

Jan Gassmann

Producent

Lisa Blatter, Jan Gassmann

Cinematografie

Ramon Giger

Montage

Miriam Märk, Roland von Tessin, Jacques L'Amour

Muziek

Fabian Gutscher

Contactgegevens
Bekijk Contact info
(en screener)
(beschikbaar vanaf 20.03)