Fire of LoveSara Dosa

Katia en Maurice: twee vulkanologen, gepassioneerd door hun wetenschap en door hun liefde voor elkaar. Het mediagenieke koppel neemt grote risico’s in hun zoektocht naar een betere kennis over vulkaanuitbarstingen en zorgt ondertussen voor honderden uren adembenemende filmbeelden. Regisseur Sara Dosa restaureerde de op pellicule opgenomen beelden tot hun originele onaardse schoonheid.

Het Franse koppel, Katia en Maurice Krafft, wijdde de laatste 25 jaar van hun leven aan een vurige obsessie voor vulkanen. Samen reisden ze de wereld rond om zo dicht mogelijk bij actieve vulkanen te komen. Hierbij was hun nieuwsgierigheid groter dan de angst voor het gevaar. Hun eigen prachtige beelden tonen niet alleen spectaculaire vulkaanuitbarstingen die ze van nabij meemaken, maar ook hun onderlinge speelse relatie. Een dreigend fatalisme hangt echter vanaf het begin als een rookwolk in de lucht. Doorheen een mix van onheilspellende spanning en een visueel spektakel van explosies en kolkende lava brengt regisseur Sara Dosa een ontroerend verhaal van liefde voor elkaar en voor een gedeelde passie.


Deze film maakt deel uit van het programmaonderdeel...

Internationale selectie

Na een strenge selectie nomineerde DOCVILLE tien gloednieuwe auteursdocumentaires die vertegenwoordigen waar het festival voor staat: uitstekend gemaakte documentaires die niet alleen inhoudelijk sterk zijn, maar ook oog hebben voor het visuele aspect en daarom een plek verdienen op het grote witte doek.  De beste film wordt bekroond met de Canvas Juryprijs én mag beginnen dromen van een Oscar, want de winnaar van deze competitie komt op de longlist van de Academy Awards.

 Wetenschap Visueel Verbluffend Portret Natuur

Vertoningen
Koop je ticket

Filminfo

REGIE Sara Dosa
Canada
2022 93 min.
Engels, Frans gesproken
Ondertiteling: Engels


Programmaonderdeel

Internationale selectie

credits
Regie

Sara Dosa

Script

Shane Boris, Erin Casper, Jocelyne Chaput

Productiehuis

Sandbox Films

Cinematografie

Pablo Alvarez-Mesa

Montage

Erin Casper , Jocelyne Chaput

Muziek

Nicolas Godin

Contactgegevens
Bekijk Contact info
(en screener)